Следвайте ни

Пак тежки преговори за клетия зоопарк, "Запрянови" си искат парите

viber icon

Тежки и продължителни преговори  за зоологическата градина се водят между общината и изпълнителя  - фирма "Запрянови - 03". Очаква се в понеделник да се реши дали ще бъде подписано споразумение за злополучния обект, чийто строеж е спрян преди повече от четири години. Това е поредният горещ картоф, който екипът на кмета Здравко Димитров наследи от мандата на Иван Тотев. 

Зам.-кметът Пламен Райчев  твърди, че условията на споразумението ще бъдат оповестени, когато то се подпише. Въпросът е дали някога ще стане. Райчев признава, че до такова трудно ще се стигне. Строителят има претенции и е завел дело срещу общината, защото е подписал договор и го е изпълнявал. От своя страна, администрацията иска  заплетеният казус да се реши по най-изгоден начин за града, за да може договорът за изграждането на обекта с фирма "Запрянови - 03" да бъде прекратен, без да се плаща неустойка. 

Това ще ни даде възможност да  обявим нова обществена поръчка на стойност около 800 000 лева, половината от която сума е за рехабилитация на съществуващите съоръжения, а останалото - за довършителните работи, обясни Райчев. 

Във фирмата обаче се надяват, че съдът ще задължи общината да заплати за свършената на обекта работа, за която според разчетите на Запрянови общината дължи близо половин милион лева. Тези пари сме изработили, подчертава управителят  Вакрил Запрянов. Той не е съгласен на споразумение, което ще ощети фирмата му, след като заради злополучния проект му се наложи да пише обяснение и пред разследващите. Държавното обвинение в лицето на Специализираната прокуратура все още не се е произнесло окончателно има ли длъжностни престъпления при организирането на поръчка за зоопарка и как да бъде защитен общественият интерес, след като от бюджета на Пловдив са изхарчени 4,5 милиона лева, а зоопарк в Пловдив няма.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Спец.Прокуратура

Спец.Прокуратура

11.09.2020 | 11:48

ЗАЩО ЛИ Спец.прокуратурата все още не се произнася??? Ако нямате предположения мога да ги дамм...??? Ами все още Тотю им пълниии ГУШИТЕ.. КАК не ви е срам? За 4 г. Зоопарка щеше да донесе мнооого приходи на общината...но тези ПРОДАЖНИ ПРОКУРОРИ СА СРАМ ЗА ОБЩЕСТВОТО ИСКАМ ПРОКУРАТУРАТА ДА НЯМА НИКАКВИ ПРИВИЛЕГИИ и да си носи наказателна отговорност за своите действия!!!

Отговори
7 1
Оствака

Оствака

11.09.2020 | 10:10

А лицето Тотев защо не е още в затвора, а е шеф на Герб и строи усилено Каменица ?

Отговори
11 1
До Оставка

До Оставка

11.09.2020 | 15:50

За тва май треби да се пита ББ

Отговори
2 1
Работа, работа, работа!

Работа, работа, работа!

11.09.2020 | 09:52

Да си ги искат от лицето ИБТ, нали ги е взел предварително като "аванс" за свършена работа!

Отговори
9 1
Ваня

Ваня

11.09.2020 | 09:06

Тотев трябваше вече са е в затвора! Такова ограбване на града не е било при никой друг кмет!

Отговори
16 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?