71

Пак скоба за шофьор с инвалиден стикер, не му издали касова бележка за глобата

Шофьор с инвалиден талон отнесе скоба и глоба от 40 лв.  Причината е, че е паркирал на съседно до инвалидното място, защото не е било свободно. Случката разказа в социалните мрежи неговата съпруга Мария. 

Шофьорът паркирал в Синя зона, точно до заето инвалидно място, тъй като бързал за планирани медицински прегледи в Пловдив. 

"Колата не е с пловдивска регистрация. Когато са дошли да махнат скобата, са го глобили и са му казали, че трябва да спира само на обозначените за инвалиди места, независимо от талона, защото имало такова разпореждане на Община Пловдив. Аз се порових, но такова решение не открих. Отношението на служителите е било доста нелюбезно, дори не са му дали документ за платената глоба.  Неколкократно се опитвах да се свържа по телефона със служители за обяснение, но никой не отговори", споделя възмутената съпруга. 

Само преди няколко дни "Марица" описа подробно в тема ситуяцията с инвалидните места и правата за спиране на тях. Оказа се, че по принцип инвалидите нямат право да спират на други места, освен на обозначените за тях, но досега са минавали метър. От началото на месеца обаче контролът е особено затегнат. Собствениците на талони за инвалиди негодуват, че местата са недостатъчно и искат това да се промени. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Янко

Янко

26.05.2022 | 16:55

Когато ти дават талона за паркиране с него задължително върви и упътване.Там изрично пише ,че спирайки извън инвалидното място трябва да си плстиш.Както нямаш право да спираш и на обособено инвалидно място указано със знак и номер на автомобил.Така ,че недейте с лъжите.Пише го и в сайта на АСП.

Отговори
1 0
Камен Васев

Камен Васев

25.05.2022 | 20:13

Служителите са постъпили правилно! Това, че е инвалид, не дава основание на шофьора да погазва законите. Много странна ми се вижда позицията на автора на статията.

Отговори
4 10
Христо Христов

Христо Христов

26.05.2022 | 15:47

За някои хора дори и 10м са проблем...дано не ви се налага...не предизвиквайте съдбата...

Отговори
4 0
Г. Иванов

Г. Иванов

25.05.2022 | 16:27

ОП Паркиране и репатриране е хранилка. Задайте въпроса на Кмета колко пенсионирани полицай и военни работят в подчиненото общинско предприятие и защо и кой кого е назначил. Иначе за нормалните хора места няма. Това ОП се издържа от нашите данъци и глоби. И защо подържа паралелна структура Общинска полиция и Общинско предприятие или лесно се плаща с чужди пари. Моля задайте ги тези въпроси . Народа е настръхнал и е на ръба на пропастта.......

Отговори
14 1
Закон

Закон

26.05.2022 | 10:32

Градински транспорт! Вие имате ли връзка с главният!? Семейство двама души с 5 коли!

Отговори
4 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?