49

Пак протест и блокада срещу застрояването в "Южен", райкметът Язов в недоумение

Жители на "Южен" в Пловдив излизат на пореден протест срещу застрояването в района. Той е планиран за 18 часа утре пред сградата на районното кметство. 

Организаторът е уведомил Общината и е получил разрешение за провеждането на протестните действия. Половин час след началото, към 18.30 часа, протестиращите възнамеряват да блокират кръстовището на бул. "Никола Вапцаров" и бул. "Македония” в двете посоки в знак на несъгласие с презастрояването в района и в целия град.  

В интернет е организирана и онлайн петиция, като само за три дни в нея са се подписали 660 пловдивчани, чиято позиция е срещу застрояването. 

Организаторите на този, а и на предходния протест обаче явно не са разбрали, че от администрацията на районното кметство нищо не зависи. Кметът Костадин Язов е в недоумение защо хората отново ще се събират там.  "Вече се срещах един път с хората, които живеят в района на новия строеж на ул. "Асен Христофоров". Обясних, че строителното разрешително е издадено от голямата община, както във всички случаи при сгради с височина над 15 метра. Направил съм каквото мога във връзка с този обект. През 2020 година върнах проекта за изменение на Подробния устройствен план. В резултат на това проектът бе преработен, а разрешеното РЗП падна от 25 000 на 17 500 кв. м", каза пред "Марица" кметът на район "Южен" Костадин Язов. 

От ОП "Организация и контрол на транспорта" уведомиха официално, че кръстовището ще бъде затворено за движение за времето от 18:30 до 18:50 часа.  Временната организация по безопасност на движението ще се осъществява със съдействието на Областната дирекция на МВР. Шофьорите на автобусите по линии №1, 17, 24, 27, 36 и 116 от градския транспорт са предупредени да спазват указанията и разпорежданията на органите на МВР.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
комунист

комунист

17.05.2022 | 05:33

Спокойно в Пловдив е така той е синя крепост. Язък за хубавия град от 70-те години на миналия век когато управлявахме ние.

Отговори
0 2
А къде е озеленяването на Кичук Париж

А къде е озеленяването на Кичук Париж

16.05.2022 | 23:21

Нали има бетон ти за какво озеленяване питаш. Питай кмета на района.

Отговори
3 1
Ха-ха-ха протестиращите на кръстовището на булевард Македония и...

Ха-ха-ха протестиращите на кръстовището на булевард Македония и...

16.05.2022 | 23:17

Къде го този булевард Македония. Има го само в плановете на Пловдив е реално не е булевард една тясна улица. Питайте кмета къде са булевардите на Кичука.

Отговори
6 0
Южен е забравен от община Пловдив

Южен е забравен от община Пловдив

16.05.2022 | 23:11

Няма булеварди в кичука. Няма и да има с такива кметове и заместници. Некадърник до некадърник какво очакват жителите на Южен от такива идио.ти.

Отговори
4 3
Кога ще построите булевардите в Ю пожен мръсници

Кога ще построите булевардите в Ю пожен мръсници

16.05.2022 | 23:04

й 40 години булевардите Македония, Александър Стамболийски, Академик Петър Динеков и южната тангента на град Пловдив чакат те някой заспал кмет да си събуди. Поне да ги бяха включили в някакви програми за изпълнение но и това не направиха. Какъв срам за Пловдив.  

Отговори
7 1
хаха

хаха

16.05.2022 | 16:57

Има си правила. Според тях една зона се определя за нещо, и има N етажно строителство и % застроена площ, обаче ако парцелът е на ПИМК, то вкарват ПУП в общинския съвет, вдигат етажите и % на застрояването. Прокарват фиктивни улици между съседните имоти, за да се гарантира, че няма да има обжалване или дори и да има, документално нямат основание и после сътворяват поредното "общежитие", а според някои сайтове "бижу" ако фирмата дава някой лев за реклама. Гербо-мутро-бизнесмени

Отговори
16 4
Това е само началото

Това е само началото

16.05.2022 | 17:55

Има си и начини, как общинари продават общинска земя, определена за парк или друго, на свои хора. По времето на Чомаков и Герб с Тотев е било голяма анархия. Протестите са срещу това безобразие и гербаджиите да си оправят кашата, която са забъркали.

Отговори
8 3
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

16.05.2022 | 16:14

А къде спаха тези протестиращи миналата седмица, когато общ. съвет одобри на едно заседание 24 ПУП-а наведнъж, под натиска на Илиян Филипов и други "мастити строители"? Нали се сещате какво ще стане в тези 24 имота. Когато трябва да протестират - си траят, а крещят и пречат на дъжд качулка. Хубава работа, ама нашенска!

Отговори
14 4
Никола Колев – собственик на имот в чертите на Пловдив

Никола Колев – собственик на имот в чертите на Пловдив

16.05.2022 | 15:50

Уважаеми протестиращи, озеленяването на града следва да се прави върху общински и държавни терени. Какво по-нормално от това частните собственици да строят в рамките на собствените си имоти. Повечето от вас довчера живееха на село, сега си купиха маломерни апартаментчета и, виждате ли, не искат около тях да се строи. В града е така! Щом не ви харесва – връщайте се там, откъдето дойдохте!

Отговори
12 18
да да

да да

16.05.2022 | 15:53

И ти ли после ще идеш да работиш на поточната линия или в складовете, като ги пратиш обратно по родните места!?

Отговори
10 5
няма никакво значение кой е кмет

няма никакво значение кой е кмет

16.05.2022 | 15:45

Защо тогава се избират районни кметове, както и кметове на голяма община, като те само изпълняват закона и нямат никакви правомощия да въздействат на различните безобразия.

Отговори
11 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?