4232

Падналият сняг не спря асфалтирането на бул. „Дунав”

Асфалт се полага на бул. „Дунав” във втория участък от кръстовището с ул. „Васил Левски” към бул. „Победа”

Пловдивчани обаче са разтревожени, че сместа се налива върху мокра настилка и нападали отгоре листа.

„Защо не чакат времето да е сухо? После да не се чудим, че много бързо новият асфалт се напуква и отново се налага ремонт”, коментират читатели, подали сигнал до „Марица”.

Реконструкцията се изпълнява от фирма ПИМК по договор с Община Пловдив. Проектът за изграждане на обходен колектор и подм​ян​а на водопровод и канализацията на Брезовско шосе и бул. „Дунав” е в размер над 20 млн. лева и се финансира по ОП „Околна среда 2014 - 2020”.

„Влажната настилка няма да попречи на качеството. Асфалтът се полага върху грундирана повърхност, няма локви и тази технология се използва от години. Няма проблем”, увери техническият ръководил на обекта Явор Добрев. Той обясни, че бул. „Дунав” ще бъде окончателно завършен до края на годината, както са обещали и на новия кмет Костадин Димитров. Двете платна ще бъдат отворени за движение.

Специалисти по пътно строителство твърдят, че ако има сняг, лед и локви, не може да се полага асфалт. Но ако повърхността е леко влажна, така да се каже, почти изпръхнала, асфалтирането не е проблем, тъй като асфалтовата смес е 150 - 160 градуса и изсушава на секундата пътя.  

„Стараем се да използваме всеки хубав ден, както беше в понеделник ​- 5 - 6 градуса. При тази температура няма пречки за асфалтиране. От целия проект остава за догодина участък от стотина метра на Брезовско шосе, където се извършва археологическото проучване на древно селище. Колегите от Археологическия музей ни съдействат максимално”, каза още техническият ръководител.

Със завършването на големия ремонт на Брезовско шосе бизнесът и гражданите най-после ще поемат глътка въздух. Проектът стартира в края на 2021 г., но реално започна да се изпълнява през пролетта на 2022 година.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Най-добре се асфалтира на сняг

Най-добре се асфалтира на сняг

28.11.2023 | 11:11

Така си гарантираш и ремонтите на следващата година.

Отговори
2 1
boss

boss

28.11.2023 | 10:15

Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виагра), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук-----> http://gg.gg/blumag

Отговори
0 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?