71

Паднали дървета спряха влаковете Филипово - Централна гара

Отмениха първа копка на Голямоконарско шосе

Поради силния вятър и паднали дървета е преустановено движението на влаковете между Филипово и Централна гара. Това съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Движението е пренасочено през жп гара Скутаре. Има нарушения в графика на движение на влаковете. 

Аварийни екипи на НКЖИ работят по отстраняване на повредите по контактната мрежа. "Дърво, паднало след моста на бул. "България", около стадион "Марица", е скъсало контактната мрежа. Изкривени са и три конзоли. В момента се работи в този участък", увери инж. Гошо Къчков, началник на ЖП - възел Пловдив.

На сайта на БДЖ е посочено, че пътническите влакове Карлово - Пловдив и Пловдив - Панагюрище престояват на гара Филипово заради провиснали и паднали клони върху железния път. Актуална информация за движението на влаковете може да бъде намерена на сайта на БДЖ.

От рано сутринта всички екипи на „Градини и паркове“ са на терен и продължават да отстраняват щетите, нанесени от ураганния вятър в Пловдив.

До късно снощи 4 екипа успяха да премахнат над 20 паднали големи дървета по подадени в предприятието сигнали. До момента допълнително са постъпили  още 18 сигнала – за ул. „Росен“, „Ракита“, „Авксентий Велешки“, „Бадемите“, „Нестор Арабаджиев“, „Радецки“ и „Капитан Райчо“, бул. „България“ и други места в града  

Директорът Веселин Козарев съобщи, че екипите отново ще работят, докато  е необходимо. Ще бъде осигурено и денонощно дежурство. Той призовава гражданите да избягват преминаването и паркирането на автомобили под дървета.

Заради лошото време е отменена и първата копка на "Голямоконарско шосе", която беше насрочена за днес. Ремонтът на булеварда започна миналата седмица.

Силни пориви на вятъра до над 100 км/час се очакват през целия ден, а според метеорологичните прогнози – и утре. 

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 2 оценки
3.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Абсолютно тъпо парче като менторката си здравка

Абсолютно тъпо парче като менторката си здравка

28.03.2023 | 12:02

"Той призовава гражданите да избягват преминаването и паркирането на автомобили под дървета."

Отговори
1 0
Шофьор

Шофьор

28.03.2023 | 10:22

Като знам качеството на близките до Банкя фирми, нищо чудно, че ще отложат копката. Вятърът ще им отнесе асфалта. Доказано от Грабим Европейски и Републикански Бюджети.

Отговори
5 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?