4232

Пациенти на "Пълмед": Тони Стойчева да излезе от кожата на протестър и да действа като кмет

Крайно време е Тони Стойчева да излезе от кожата на протестър и да започне да се държи като управник. Това пишат до "Марица" пациенти на болница "Пълмед" по повод на възникналата дискусия около отдадения от Община Пловдив терен за временен паркинг пред здравното заведение. 

"Като районен кмет г-жа Тони Стойчева трябва да защитава обществения интерес и да търси оптималното решение с оглед на обстоятелствата. А какви са те към момента?  Имаме един договор за паркинг, който носи приходи на Общината, а при реализирането му ще облекчи живота на трудноподвижни пациенти като мен, които често имат нужда да посещават "Пълмед". В същото време има идея за разширение на "Пещерско шосе", което обаче изобщо не е ясно кога и как ще се случи. Самата г-жа Стойчева е наясно, че едва ли в нейния мандат е възможно да се премине към проектиране и реализация на това разширение. При това прочетох, че в договора на "Булфарма" и Общината изрично е записано, че наемът продължава до 10 години или до реализация на разширението на „Пещерско шосе”.  

Значи няма никакъв риск паркингът на болницата да провали това разширение, което засега е химера. Поне докато Общинският съвет не реши да заложи средства, а те ще са доста милиони за толкова мащабен проект.

Чух и за идеята на госпожа Стойчева на същия терен да се направи общински паркинг.  Което по-скоро звучи като игра на инат, защото в район "Западен" има доста по-подходящи места за такива паркинги, за които няма да се налага първо да се наливат пари, да се правят, а после да се махат, когато толкова исканото и нужно разширение на "Пещерско шосе" се случи.

Разбира се, остава като възможно обяснение за битката на Тони Стойчева срещу "Пълмед" и някаква лична неприязън. Но когато си влязъл във властта, нямаш право на подобни капризи, защото, погледнато отстрани, изглежда как един временен местен управник хвърля кал по голям инвеститор. Който на всичкото отгоре обгрижва хиляди пациенти като мен", пише 67-годишният Християн Георгиев, който твърди, че е в отлично състояние на духа, но с твърде влошено здраве.  

Коментар по казуса в писмо до вестника прави и 61-годишният Панчо Дюлгеров, който твърди, че живее в "Западен" вече повече от 30 години.

"Познавам Тони Стойчева като водач на протести за много каузи, когато още не беше обвързана с партии. Особено за съдбата на Панаира и парка около Гребната база. Даже гласувах за нея, макар на изборите да се яви от името на ПП-ДБ. Сега обаче наистина не разбирам защо води своите хора от кметството в разни агитки, които протестират, но дори помежду си не са на един акъл. Едни искат зелени площи пред "Пълмед", други искат безплатен паркинг за техните коли, но не и на болницата. Трети скачат да се разширява спешно "Пещерско шосе". Изобщо, пълна каша. А и е малко смешно, когато си част от местната власт, да ходиш да протестираш срещу договор, който е одобрен  от Общинския съвет.  Видях също, че в предложението си до ОбС да се прекрати договорът с "Булфарма" тя се позовава на "добрите нрави", което за юрист като нея е доста разтегливо понятие, направо дъвка за публиката. А и това ми звучи доста предизборно, а местните избори отдавна минаха. Сега от госпожа Стойчева чакаме разумни решения на проблемите в района, където паркирането наистина вече се превръща в кошмар. Чух, че тя предлага част от района да стане платена „зелена зона”, или да се разреши паркирането по „Пещерско шосе” и бул. „Свобода” през нощта. Добре е тези идеи да се обсъдят с жителите на "Западен", за да не стигнем до протести срещу бившата протестърка", заявява Панчо Дюлгеров. 

Свое очакване за развръзка на разправията около паркинга на "Пълмед" предлага и Илияна Костуркова, на която се налага често да води болната си майка на процедури в здравното заведение.

"Следя цялата гюрултия около този паркинг. И искам да питам госпожа Тони Стойчева дали е седнала да говори с хората от "Булфарма" за евентуален вариант, при който бъдещият частен паркинг да може да се ползва и от живеещите в района. Дали само през нощта, или само една част от него, но това е начин да се стигне до разумен изход", предлага Костуркова.

 

Тони Стойчева, кмет на район "Западен":  

Протестът срещу паркинга е гражданска инициатива

Разговаря Валя Йеремиева

- Г-жо Стойчева, как ще коментирате ​подкрепата на пациенти за паркинга на ​"Пълмед​"?

- Исканията им следва да са насочени към собственика на “Пълмед”, а не към Община Пловдив, защото тази болница е частна, построена в частен имот и именно в него следва да бъде осигурена възможност на пациентите за паркиране. Ако предположим, че има воля за разширение на бул. “Пещерско шосе” в скоро време, каква е алтернативата за обезпечаване на нуждата от паркоместа на “Пълмед”?

За мен не е приемливо да противопоставяме една група хора на друга - болни срещу здрави. Бих искала да подчертая, че протестът срещу изграждането на паркинга е гражданска инициатива. 

 


- Възможен ли е компромисен вариант, при който и двете страни да са удовлетворени?

- За съжаление, аз не знам какви са намеренията на собственика на болницата, защото между нас няма контакт, а след унищожаването на бора бяха предприети от него изключително агресивни действия. Общинският инспекторат наложи глоба на багериста, но не и на възложителя на това действие. След отправено питане от общинските съветници от ПП-ДБ стана ясно, че разрешение за отсичане на пет броя дървета, намиращи се в парцела, е издадено постфактум от кмета на Пловдив Костадин Димитров. Отбелязвам, че към 6 юни, когато багерът унищожи бора, заповед не е съществувала, както и такава за премахване на каквато и да е растителност, независимо че разрешението за строеж е издадено отдавна. Борът вече е отсечен, защото вследствие на строително-ремонтните дейности беше увреден и той се превърна в опасно дърво.

Продължавам да настоявам за развалянето на договора с “Булфарма”, защото той не е в интерес на гражданите. Внесох мотивирано предложение в Общинския съвет, че той е нищожен. Ако паркингът е общински, той ще може да се ползва както от живеещите в близост, така и от персонала и пациентите на лечебното заведение, но приходите ще отиват в бюджета на Община Пловдив, а не в частна фирма.     

- Какви действия предлагате като районен кмет за решаването на проблемите с паркирането в "Западен"?

- Такъв проблем се наблюдава в старата част на “Смирненски”, където вътрешните улици са много тесни и възможностите за намиране на свободно място са много малко. От друга страна, нямаме подходящи парцели - общинска собственост ​- за изграждане на големи паркинги.

В моя мандат ще работя за проектиране и реализиране на разширението на бул. “Пещерско шосе” в цялата му част, заедно с прилежаща велоалея като алтернативен маршрут на придвижване. Въведохме промяна в организацията на движение на някои вътрешни улици - те станаха еднопосочни, като по този начин може да се паркира на тях. Обсъждаме с ОКТ и КАТ възможност за паркиране в определен времеви диапазон (късните часове, когато трафикът е по-слаб). Част от калните петна пред блоковете ще бъдат превърнати в паркинги. От нашата капиталова програма финансирахме асфалтиране и разчертаване на 5 пространства пред жилищни блокове.  

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
14 коментара
Пловдивчанин: Кметът на "Западен" редовно паркира в нарушение, докато

Пловдивчанин: Кметът на "Западен" редовно паркира в нарушение, докато

12.07.2024 | 18:10

Пловдивчанин: Кметът на "Западен" редовно паркира в нарушение, докато говори за морал и санкции във Фейсбук Тони Стойчева не отрече за неправилното паркиране, но го отдаде на липса на алтернативи Районният кмет на „Западен“ Тони Стойчева системно паркира в нарушение. Служебният автомобил, отстъпен за нуждите на администрацията, бива спиран на пътното платно на бул. „Пещерско шосе“ в близост до Пълмед. За това сигнализира до TrafficNews пловдивчанин, заснел кадри от различни дни, в които кола на кметството е спряна в нарушение Въпросното превозно средство се ползва от Стойчева, чието жилище се намира в непосредствена близост, алармира гражданинът. Според него възниква сериозно противоречието между съветите за морално и социално ангажирано общество, които районният кмет дава, и действията ѝ. „Първото нещо, с което и дойде на кметския пост беше да парадира с висок морал, да призовава хората за спазване на правилата за движение и да сигнализира органите на реда да глобяват наред. Много хубаво и похвално ще кажете. И, както често става в България се случва, много хубаво, ама не е вярно“, коментира Георги Пешев. Той допълва, че докато алармира през Фейсбук профила на районното кметство гражданите да подават сигнали за неправилно паркиране - "най-лицемерно" си позволява системно да спира колата си по този начин. „Десетки, да не кажа стотици жители на квартала отнасят глоби, но г-жа Кметицата е над закона, тя е законът. В същото време цяла година пускаше пост след пост във Фейсбук, как е пълно безобразие да се прави временен паркинг на пространството пред „Пълмед”. Сега я разбирам, защо й е да има паркинг, след като тя си паркира постоянно в нарушение и никой нищо не й казва?“, казва Пешев. "Сега я разбирам, защо й е да има паркинг, след като тя си паркира постоянно в нарушение и никой нищо не й казва? Чашата на търпението ми преля когато видях, че иска да прави велоалея на бул. „Пещерско шосе”, недалеч от там, където паркира. Та искам публично да й задам въпроса, как ще паркираш г-жо кмет, ако реализираш тази безумна идея, която на практика е неосъществима? Е, аз имам отговора - върху велоалеята, защото вие сте над закона. И накрая още нещо морално. Служебните коли са, за да се ползват по служба. Във вашата кола е поставено детско столче, което вече я прави личен автомобил. Досега не бях виждал служебни коли на кметове да имат детски столчета. Все пак ние плащаме горивото. Но извинявам се, забравих, че вие сте над Закона!"", заключва пловдивчанинът. За предложението за изграждане на велоалея в района, което районното кметство отправи, вижте тук: Идея за велоалея по „Пещерско шосе” по задание от район „Западен” разбуни духовете В коментар пред медията ни Тони Стойчева не отрече тя да използва служебният автомобил и призна, че той е бил паркиран в нарушение. „Аз живея в района и ние нямаме къде да паркираме. Всички съседи, които живеем там, през нощта паркираме там. На сутринта автомобилът се маха. Това има връзка със спора за осигуряване на паркоместа на Пълмед, вместо да се осигурят за гражданите – не само за мен, а за всички. Аз съм казала, когато бъда глобена, поемам последствията си за лошото паркиране. Но като всички останали в този район – нямам други алтернативи за паркиране. Това е един омагьосан кръг в целия район, особено около болниците, които не осигуряват достатъчно места за своите пациенти и служители. Те заемат местата около жилищата и принуждават гражданите да извършват нарушения“, заяви Тони Стойчева. В тази връзка тя сподели, че Община Пловдив не би следвало да предоставя правото на частни лечебни заведения да изграждат или наемат паркинги. „Вместо това общината да го изгради и той да може да бъде ползват от жителите. Дори да бъде платен или със скоби, но да се намери решение на проблема с паркирането“. Допълни още, че се намира в ежедневни спорове с фирма доставчик, чийто бус окупира тротоара пред офиса си на бул. „Пешерско шосе“. Същият е заснет на кадрите, предоставени от подателя на сигнала. „Макар че на булеварда също е нарушение е по-приемливо, отколкото да се руши инфраструктурата на града. Питам защо полицията и общинска охрана не ги глобяват дори когато ние подадем сигнал за това“, заяви Стойчева. На въпрос дали тя самата е ставала обект на санкция, районният кмет заяви: „Служебната кола не е била санкционирана. Личната кола – да, и съм си плащала глобата. Както и всички съседи, редовно ни глобяват“. По отношение на притеснението на граждани, че районният кмет използва автомобила за лични нужди освен за служебни, предвид наличието на детско столче в него, Стойчева отговори: „По принцип сутрин, когато отивам на работа, ми се налага да закарам детето си на ясла. Тя се намира на 50 м. то дома ни, но по закон съм длъжна да ползвам столче“. В момента от районната администрация подготвят отговор по запитване на гражданин за стойността на разходваните от район „Западен“ публични ресурси. „Аз нямам притеснение от тези неща, защото съм далеч от хората, които си позволяват да злоупотребяват с обществени средства“, заключи Тони Стойчева.

Отговори
1 0
Има ли негласна уговорка да не се глобяват нарушители? Зам.-кмет опров

Има ли негласна уговорка да не се глобяват нарушители? Зам.-кмет опров

12.07.2024 | 17:54

Има ли негласна уговорка да не се глобяват нарушители? Зам.-кмет опроверга Тони Стойчева Законът е, за да се спазва и той е за всички, заяви Ангел Славов „С органите на реда – полиция, общинска охрана имаме негласно споразумение, че на места, на които автомобилите не пречат не можем да тормозим гражданите и непрекъснато да ги глобяваме, именно защото общината не е осигурила места за паркиране. Взимам си поука, че негласните и неформални разрешения-нарушения на гражданите са недопустими за длъжностни лица и аз няма да си позволя да паркирам повече на булеварда в нарушение, нищо че моите съседи го правят”. Това заяви в сутрешния блок на Нова Телевизия кметът на район „Западен“ Тони Стойчева. „Негласното споразумение“, за което говори кметът на „Западен“ предизвика огромна дискусия в социалните мрежи. Повечето хора смятат, че „въпросното негласно споразумение“ важи за определени хора, но не и за всички пловдивчани. Има ли в действителност подобно „негласно споразумение“? Зам.-кметът по сигурността Ангел Славов, който отговаря за ОП „Общинска охрана“ и Общинска полиция, категорично отрече да има подобно нещо в Община Пловдив. „Законът важи за всички и по всяко време. Не може да съществува „негласно“ споразумение общинските служби и полицията да си затварят очите за нарушителите. Трафикът в район „Западен“ е изключително тежък в момента, предвид ремонтите, които са затворили определени участъци. Всяка една кола на основните пътни артерии пречи на движението и създава още по-големи затруднения за трафика. Независимо на кого е колата, ако се паркира там – тя ще бъде санкционирана. Предстои да се връчи фиш на г-жа Тони Стойчева за неправилно паркиране на служебния автомобил на район „Западен“ през месец януари – на същото цитирано място“, заяви зам.-кметът по сигурността. Тази сутрин Тони Стойчева заяви пред Нова ТВ, че служебната й кола е била санкционирана веднъж, а седмица по-рано пред репортер на TrafficNews тя каза, че санкции е имала само за личния автомобил. Видимо й повечето снимки, изпратени от нашия читател показват, че автомобила е паркиран през деня на въпросното място на Пещерско шосе.

Отговори
1 0
„Добрите нрави” и паркингът на „Пълмед” – каква всъщност е целта на То

„Добрите нрави” и паркингът на „Пълмед” – каква всъщност е целта на То

12.07.2024 | 17:49

„Добрите нрави” и паркингът на „Пълмед” – каква всъщност е целта на Тони Стойчева? Никой не разбра какво точно иска кметът на „Западен” да се случи на Пещерско шосе, но въпреки това го иска веднага Какво трябва да се случи с уличната регулация на „Пещерско шосе” пред „Пълмед”, която бе отдадена на частната болница за временен паркинг? Ако гледаме хората, които протестират – едни искат общински паркинг, втори - разширение, трети - озеленяване. Това е естествен демократичен процес, като всеки определя своите приоритети, според собствените си нужди и възприятия. Когато обаче работиш за обществените нужди през публичен пост, като кмет на район, то твоите действия трябва да канализират политики в интерес на хората. В случая кметът на „Западен” Тони Стойчева трябва да изгради дадена политика, да я защити и реализира според обществения интерес. „Картаген трябва да бъде унищожен!” Досущ като Катон Стари кметът на „Западен” не спира да повтаря, че договорът с „Пълмед” трябва да бъде прекратен. Тя се мотивира, че всичко около него е незаконно, а и нарушава обществения интерес. В предложението си към Общинския съвет за прекратяването на договора между Община Пловдив и „Булфарма”, Тони Стойчева се позовава и на „добрите нрави” и защо договорът е нищожен според тях. В него се дава и Тълкувателно решение на ВКС и определение що е то „добри нрави”: „Това са морални норми, на които законът е придал правно значение… Добрите нрави не са писани, систематизирани и конкретизирани правила, а съществуват като общи принципи или произтичат от тях, като за спазването им съдът следи служебно. Един от тези принципи е справедливостта, който изисква да се закриля и защитава всеки от закона признат интерес”, пише в част от предложението. С други думи, Тони Стойчева играе блестяща роля на подготвен протестиращ, който смята, че обществения интерес е нарушен и това трябва да се прекрати. Това бе и нейната роля преди 9 месеца, с която тя спечели избирателите на район „Западен”. Тя обаче вече е кмет на най-бързоразвиващия се район, но влезе ли тя в своята функция, или носталгията към протестите й пречи? Дори договорът да не е най-изгодния за Община Пловдив, тръгването на развалянето му не е само е лош сигнал, към всеки един инвеститор в града. Това е показано как един управник, на каквото и да е ниво, тръгвайки на кръстоносен поход срещу дадена инвестиция - може да я провали. Това показва, че Община Пловдив не е надежден партньор. Какво мисли кметът на район „Западен” за бъдещето на „Пещерско шосе”? Ако човек гледа всички изказвания и видеа на Тони Стойчева по темата, то сериозно може да се обърка какво точно трябва да се реализира върху този имот. В един от лайфовете си – тя скача как се унищожава зеленината, в друго как хората няма как да паркират и Общината трябва да си го изгради, а в трети – че този паркинг ще спре разширението на Пещерско шосе. Едно е ясно – там не може да се реализира по едно и също време обществен паркинг, разширение и озеленяване. Има само един път и кметът на „Западен” трябва да избере един от тях. Видно обаче това не се случва. Разширението В договора е записано, че наемът продължава до 10 години, или ДО реализация на разширението на „Пещерско шосе” . Кметът на „Западен” знае чудесно, че ако днес започне процедура по разширението на шосето, то тя едва ли ще стартира в тази част до края на мандата й. На първо място – Община Пловдив няма средства за започването на толкова мащабен проект. Едно разширение от ул. „Явор” до бул. „Копривщица” ще струва десетки милиони левове. Дори Общинският съвет да вземе решение за залагането на средствата, то те ще бъдат най-рано в бюджета през 2025 година. Оттам трябва да се направи обществена поръчка за проектиране, а след това и за строителство. Напълно логично е разширението на Пещерско шосе да започне не от средата, където се пада „Пълмед”, а в участъка между ул. „Явор” и ул. „Царевец”. Всичко това говори, че при най-добри стечения на обстоятелствата или новият кмет на „Западен”, или при втория мандат на Тони Стойчева, ще започнат реални строителни дейности. И все пак, когато започнат – Община Пловдив прекратява договора с „Булфарма” напълно законно. Общински паркинг Тони Стойчева няколко пъти изтъкна, че район „Западен” има готова идея за направата на временен общински паркинг там. Дори имало скица. Такава обаче до този момент не е представена на никого – нито на медиите, нито пред Общинския съвет. Дори и да има – колко би струвало изграждането на общински паркинг там? 500 хил. лева? 1 млн. лева? 2 млн. лева? Хипотетично, ако тези средства се осигурят и започне район „Западен” да прави този паркинг – то значи ли, че Тони Стойчева зачерква разширението на Пещерско шосе? Защото е ясно, че всички средства колкото и да са те: 500 хил. , един или два милиона ще потънат в небитието, когато започне разширението. Тогава идва още един въпрос – защо да се дават 2 млн. лева за временен паркинг за 3-4 години, при положение, че с тези пари могат да се направят 10 паркинга в район „Западен” - малки,но 10 и то вечни! Впрочем от началото на мандата Тони Стойчева не е представила идея или намерение за направата на какъвто и да е паркинг в района. Именно проблемът с паркирането изкара много от хората на протеста, а други се подписаха за него . Съвсем логично е хората да недоволстват, че частник си прави паркинг на общински терен, докато общината не изгражда нови паркоместа. И тук вече проблемът не е само на частната болница или Голяма община, колкото и да се сочат те с пръст. Така резонно идва и следващият въпрос: дали протестът, на който Тони Стойчева, заместниците й, както и служители на администрацията присъстват незанайно защо, не трябва да бъде именно срещу тяхното бездействие? В същото време в изявите на кмета на „Западен” се смесват различни хипотези за общински и частни паркинги, озеленяване и улично разширение, които объркват хората. Така всеки държеше различни плакати на протеста – едните искат паркоместа, други разширение на Пещерско шосе, трети озеленяване. Само едно от тях обаче е възможно и кметът на „Западен” трябва да каже каква е нейната позиция. И до този момент не е ясно дали някой от район „Западен” е провел разговори с ръководството на болницата по какъв начин ще се отдават тези паркоместа. Не е ясно дали е имало възможност част от тях да се ползват от домуващите срещу абонамент или под друга форма. Политиката за паркиране на район „Западен” От началото на мандата в района бяха преасфалтирани три паркинга, което безспорно е полезно, но не създава нови места за автомобилите. В същото време Тони Стойчева предлага част от района да стане платена „Зелена зона”, или да се разреши паркирането по „Пещерско шосе” и бул. „Свобода” вечерно време. Действията на кмета на „Западен” срещу „Пълмед” по всичко личи, че са фиксация от нейна страна. Не е ясно дали това е породено от факта, че казусът с паркинга бе една от битките й, които й спечелиха кметско място, или има други мотиви. Само че с мантрата: „Картаген трябва да бъде унищожен!”, не се решават проблемите на хората, а тъкмо обратното – задълбочават се. Това трябва и да е сигнална лампа към управлението на район "Западен", които вместо да държат плакати на граждански протести,по-добре да седнат и да работят за разкриването на нови паркоместа и решаването на този проблем. Всичко друго е шумно Фейсбук представление, в което Тони Стойчева е изключително добра, но вече това не й е работата. Трафикнюз

Отговори
1 0
Гербаджия

Гербаджия

09.07.2024 | 08:49

Тази много ни обърка комисионните. Гръм да я удари!

Отговори
3 0
Тая Тони Стойчева си пролича от първия ден,че за нищо не става,камо ли

Тая Тони Стойчева си пролича от първия ден,че за нищо не става,камо ли

07.07.2024 | 12:26

За кмет.Нищо не прави за района,само разцепление и неспокойство за хората.На всичко отгоре е супер нагла,като паркира ежедневно напълно незаконно на пътното платно пред тях и не съм видял да й вдигнат колата и да я накажат.Що за ид’иотия е това в България,за жълтопаветните протестъри законите да не важат..?!КАТ и СДВР да се самосезират за тая наглярка,дето не признава закони,ама само лае и е в ущърб на обществения интерес.Като много наглее и продължава да спира отпред на шосето,направо й конфискувайте колата..Да не се има за Господ хванала за шлифера,недостижимата вуйна крякаща..

Отговори
9 1
Защо се джафкате бе?

Защо се джафкате бе?

06.07.2024 | 03:39

Всичко е толкова ясно: ако има 10 годишен договор с общината, той трябва да се прочете внимателно и да се спазва. Тази Тони звучи като злобна бюрократка, която се прави на много важна.

Отговори
8 3
ЦАРИМИРСКА преподобна Стойна

ЦАРИМИРСКА преподобна Стойна

05.07.2024 | 16:35

Слушай ся истерична жено, НИЩО НЕ ПРАВИШ ЗА НОВИЯ КВАРТАЛ около новия ЛИДЪЛ . СКОРО ще ти спретнем ПРОТЕСТ и СРЕЩУ ТЕБ . ЛЪЖКИНЯ си

Отговори
10 4
Боко тиквата

Боко тиквата

05.07.2024 | 15:11

Ако се спре няма да остане кюлче за моето чекмедже. Ще ме остави без кюлче тази ли?

Отговори
5 7
Случаен

Случаен

05.07.2024 | 14:01

Колко са унищожените дървета? И защо г-н Кмета е издал пост фактум заповед за отсичане?По този начин се профанира административния процес и се поставя под съмнение добросъвестността при изпълнението.

Отговори
3 7
Кметицата на западен

Кметицата на западен

05.07.2024 | 17:17

А ако знаеш аз колко изяках, без фитосанитарна оценка от некадърната Милена Еколожката , Тиху да не ме разберат

Отговори
7 1
съседка

съседка

05.07.2024 | 13:28

Живи и здрави да сте господа пациенти на болница "Пълмед". Но спокойно можете да паркирате и сега на паркинга на болницата- аз пълен до горе никога не съм го виждала! Не виждам с какво може да бъде ощетен един пациент без разширение на паркинга? То е вярно, че и болницата застрашително расте... Тони е прекрасен кмет и смела жена, гордея се, че е наш районен кмет! Браво, Тони! А с този билборд от болницата много изпростяха, не очаквах чак толкова ниско ниво!

Отговори
12 9

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?