71

Отвориха Околовръстното на Пловдив за коледния шопинг

Шофьорите вече спокойно могат да преминават по Околовръстния път на Пловдив, в участъка край магазините "Джъмбо" и "Метро". Това каза пред "Марица" шефът на КАТ в града под тепетата гл. инсп. Йордан Милушев.

По думите му, към момента на място все още има знаци за временна организация, но се минава безпроблемно. "Поставили сме знаците за предупреждение и безопасност, тъй като работници поставят мантинели. Маркировката вече е положена, асфалтът също, движението се осъществява и в двете посоки. Така че пловдивчани и гости на града съвсем спокойно могат да си напазаруват за предстоящите празници и в двата големи магазина", увери гл. инсп. Милушев.  

Ремонтът създаде изключително много нерви за шофьорите, особено заради факта, че трябваше да подбират алтернативни трасета.

Дейностите по отсечката от Околовръстния път започнаха в началото на септември тази година. Затворена за движение бе частта от Пазарджишко шосе до АМ „Тракия“, като трафикът се пренасочваше през града. Строителните работи бяха част от започналия през 2021 г. поетапен ремонт на над 14 км от пътната артерия. През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между „Коматевско“ и „Асеновградско шосе“.Ремонтните дейности включиха подобряване на отводняването, полагане на асфалт, бетонови канавки, отклонения и шлюзове, хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
Как ще караш спокойно

Как ще караш спокойно

22.12.2022 | 00:58

Какво спокойствие няма гаранция че като влезеш ще излезеш жив.

Отговори
2 0
Как може да ограничаваш пътното платно с мантинели в равно поле

Как може да ограничаваш пътното платно с мантинели в равно поле

22.12.2022 | 00:55

Нагъл и коварен идиотизъм.

Отговори
4 1
Пистата на смъртта не е околовръстно

Пистата на смъртта не е околовръстно

22.12.2022 | 00:51

Това е смъртоносен улей с мантинели до асфалта мръсни крадци.

Отговори
5 1
Йордан

Йордан

21.12.2022 | 21:36

.......държава, ........ управници, .....народ.... Околовръстния работи, и не е спирал, качеството на настилката е под всякаква критика, банкетите настрани с фракция която хвърчи навсякъде, чупи стъкла, поднася, пълен абсурдизъм, моста на Голямо Конарско е под всякаква критика, никаква видимост, никаква коректна организация, пълен фъз тотална деградация....... И понеже не ми позволяват една дума може би синоним прост ще бъде приет...

Отговори
9 0
От тъпо, та по-тъпо заглавие

От тъпо, та по-тъпо заглавие

21.12.2022 | 19:42

Тично заради шопинга открили шосето?! А не за да облекчи трафика по празниците. Типично тъпо като за Маричката.

Отговори
20 2
ГАРВАНЪ

ГАРВАНЪ

21.12.2022 | 19:33

Пловдив няма околовръстно шосе, което да е като пръстен около града. Затова половината ТИРове минават през града. Как иначе да стигнат от Асеновградско шосе до "Скобелева майка? Никак.

Отговори
19 1
Катък

Катък

21.12.2022 | 19:27

Цялото околовръстно - от кръговото за Асеновград до магистралата трябваше да с 2 ленти в посока и само надлези и детелини - сега е едно отбиване на номера за крадене на пари!

Отговори
22 1
Да не ви се налага да минавате от там

Да не ви се налага да минавате от там

21.12.2022 | 19:22

"Шофьорите може вече спокойно да преминават...". Може да се преминава, но със сигурност не е спокойно, защото си оставиха ръцете. Тясно "околовръстно" с безсмислени мантинели. Наскоро ми се наложи да мина от там около 4 часа следобед. Имаше такова задръстване, че ме хвана яд, че не минах през града. Не завиждам на хората, които трябва да минават ежедневно от там, при това в час пик. С този пишман ремонт някой пак "усвои" едни пари, но не свърши нищо полезно.

Отговори
19 1
Та за туй дето го видяхме

Та за туй дето го видяхме

21.12.2022 | 17:58

Какво налагаше тия мантинели? Не е планински път, няма пропасти, реки, равно е, а и завои няма, някой дивак да изхвърчи. Няма логика. Никаква. А, между другото, специалист съм, та знам.

Отговори
22 6
Налага го

Налага го

21.12.2022 | 18:39

Холдинг, който ги прави, и е на същото шисе, до разклона за с. ПЪРВЕНЕЦ, може би? И участие на някой политически крадец в него, или Не? Така беше и с оня участък от асеновградско шосе, до същото кръстовище. Кжво се правите на "Юпитер ски тапи", "Мириша" и филебелии?

Отговори
8 1
Батко

Батко

21.12.2022 | 22:16

А знаеш ли кой произвежда мантинелите?

Отговори
5 0
Те хубуу го отвориха, ама кво видяхме

Те хубуу го отвориха, ама кво видяхме

21.12.2022 | 17:54

Видяхме, че за да стане още малко по-скъпичко и на новата част са турили мантинели. Та да е като писта за бобслей. И ако някой дивак тръгне да изпреварва точно срещу теб и няма място да се разминете, да няма начин и да избягаш в канавката. Много хора ще загинат от нечий инджинерски идиотизъм.

Отговори
29 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?