49

Отвориха кръстовището на ул. „Даме Груев” към Събота пазара

Кръстовището на ул. „Даме Груев” и „Пере Тошев” е отворено за движение и колите безпрепятствено преминават към Събота пазара през тесния коридор. Пътят, заграден от двете страни, засега е оставен на пръст и ще бъде асфалтиран заедно със съседните участъци. На кръстовището  са прекарани нов магистрален водопровод, подменена е и канализацията.  

В момента усилено се работи покрай читалище „Христо Ботев” /бившето кино/ между ул. „Пере Тошев” и „Охрид”, където също предстои реконструкция на ВиК мрежата. Трасето в тази му част беше разкопано още през миналата година.

„Планираме следващия понеделник, на 20 март, да затворим кръстовището на ул. „Даме Груев” с ул. „Охрид” за реконструкцията на ВиК  и  след една  седмица, на 27 март, като приключим с работата, да го отворим за движение”, обясни  Савина Тодорова, технически ръководител на обекта от фирмата изпълнител „Парсек Груп”. След като сменят водопровода, започва възстановяването на пътното платно и пешеходните тротоари. По проект тротоарът от северната страна се качва до нивото на терасата на читалището. Рампите ще се изграждат на бетонова основа с  настилка от плочки и парапет. 

Нов водопровод е прекаран в отсечката от кръстовището с „Пере Тошев” до ул. „Тодор Александров” и предстоят довършителните работи по настилката и тротоарите.

В участъка от Кукленско шосе до ул. „Братя Бъкстон” се предвижда в края на седмицата да започнат да засипват изкопа с каменно-трошена настилка. 

Под въпрос остава разширението на пътя от северната страна на ул. „Даме Груев” до ул. „Тодор Александров”, където тепърва трябва да се събори къща и автосервиз, но делото, заведено по жалба на собственика, е насрочено във ВАС чак на 9 май. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?