71

Отварят възлово кръстовище в "Кючук Париж" за изборите

Възловото кръстовище на бул. „Александър Стамболийски” и ул. „Димитър Талев” ще бъде асфалтирано до 1 април, ден преди парламентарния вот. Това са плановете на строителите от консорциума, който изпълнява проекта на ВиК за Южен обходен колектор. „Забавихме се, защото се наложи допълнителна работа по изискванията за ВиК висока зона и съоръженията на „Виваком”, които ги нямаше в проекта. Отделно монтажът на колектора, чието сечение стига до три метра, се изпълнява по сложна технология и отнема време”, обясни за "Марица" техническият ръководител на обекта инж. Веселин Вълчев по повод на недоволството на шофьорите, че са принудени месеци наред да обикалят по страничните улици и да чакат в големи задръствания.

Работниците слизат на дъното на изкопа

Около кръстовището са направени два коридора за пешеходци и се работи от двете му страни. Колекторът е със сечение 3 метра и преди да се монтира, се изкопава трап, дълбок между 7 и 9 метра или колкото триетажна сграда. Пръстта е песъчлива и за да не се свлича, от двете страни се набиват големи стоманени плоскости, които се вадят, след като се намести гигантската тръба.

"Постоянно излизат подпочвени води, които трябва да се изпомпват. Такъв тежък обект не си спомням", коментира възрастен майстор, който близо 30 години е в бранша.

Спукан водопровод наводни строителната площадка

На бул. „Александър Стамболийски” са разкопани още два участъка - между ул. „Индустриална” и „Братя Бъкстон” и  между ул. „Пере Тошев” покрай офиса на „Сузуки”. От Южната индустриална зона колите, както и автобусите по линия № 11 минават по прашен обходен път, плътно до оградата на хипермаркет „Рила”. Към 10 часа сутринта  на отсечката имаше двама работници, а машините бяха спрени, както беше описал преди няколко дни в гневно писмо до „Марица” Филип Доминов. По обяд техническият ръководител инж. Вълчев увери, че в същия ден започват да работят. Причината за временното спиране в този участък е, че трябваше да се заусти старата канализация, а нямаше електрозахранване, обясни той.

Отсечката  на бул. „Александър Стамболийски” до кръстовището с ул. „Пере Тошев” продължава да бъде затворена, но на част от нея се  възстановява настилката. Строителите барикадираха достъпа към новата детска градина, която си остава затворена, откакто преди година и половина беше  построена.  

Коридор през кръстовището за пешеходци

Проектът ще се изпълнява три години, а най-малко една година ще се работи на бул. „Александър Стамболийски”, предупреждават строителите.

Още две групи изграждат обходен колектор на ул. „Модър” покрай Транспортна болница и на ул. „Петър Стоев” между ул. „Димитър Талев” и бул. „Македония”. До един месец ще започнат да правят сондаж под софийската жп линия. Тунелът с диаметър 2,20 метра ще мине от западната страна на пробива „Модър-Царевец”, за да продължи по ул. „Царевец”, покрай болница „Каспела” до кръстовището с „Пещерско шосе”.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Гробаджиите унищожиха район Южен

Гробаджиите унищожиха район Южен

14.03.2023 | 12:42

Не гласувайте за Грабителите! Гроб е за гробищата. Мръсници!

Отговори
3 4
qze

qze

14.03.2023 | 09:32

brao

Отговори
2 2
Диди

Диди

14.03.2023 | 09:06

1 април е ден на лъжата, така че лятото пак ще го разкопаят за спешен ремонт или авария. Община Пловдив се нуждае от здраво почистване, общински съвет, съветници консултанти всичко навън.

Отговори
10 4
bam

bam

14.03.2023 | 08:35

Няма да стане тази. Само обещания. И пак гласувайте за мафията ГЕРБ! ЦЕЛИЯТ ГРАД Е В УЖАСНО СЪСТОЯНИЕ! ЗАЩО НЕ СЕ ЧИСТЯТ КВАРТАЛНИТЕ ГРАДИНКИ ОТ ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ? ДА НЕ БИ НАШИТЕ ДАНЪЦИ ДА СА САМО ЗА ЦЕНТЪРА! ИДИОТИ!

Отговори
12 3
Йеремиева

Йеремиева

14.03.2023 | 08:22

Аз съм от,, селянка от каршака,, така, че не е важно това, поне за,, мене,,....!

Отговори
4 5

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?