71
Следвайте ни

Отварят уникалната ледена пързалка в Пловдив, няма да е евтино СНИМКИ

viber icon

Ледената пързалка, построена в центъра на Пловдив, ще бъде отворена тези дни. Очаква се любителите на зимните спортове да могат от 1 декември да карат кънки до Военния клуб на пл. „Централен“. 

Пързалката е уникална, досега в Пловдив не е имало подобна атракция. Съоръжението  този път заема по-голяма площ от предишните, които виждаха пловдивчани - 2256 кв. метра.

За първи път пистата обикаля и част от Цар Симеоновата градина, така че посетителите ще могат да се пързалят  сред  дърветата и да се връщат обратно на площада.

Цената на това удоволствие не беше обявена до вчера. Служители от фирмата казаха, че за вход и кънки ще се плащат 15 лева – не е много евтино за семейство с две деца, но пък и времето на пързалката ще е по-дълго – два часа, пистата – по-дълга .  Освен това инфлацията засегна   всички стоки и услуги без изключение. През миналата зима за вход плащаха 10 лева.

Съоръжението е изградено от  фирма „Аст сервиз“ ЕООД   с разрешение на община – Пловдив.  Схемата за пързалката  е одобрена от  Експертния съвет за устройство на територията.  Месечната такса, която фирмата трябва да внася в общинския бюджет,  е 1154 лева.  

На желаещите да се пързалят ще предлагат кънки под наем. За начинаещите ще има помощник – играчка пингвин, за да не падат. Предвидени също така гардероб за багаж и химическа тоалетна.  Атракцията ще бъде съпроводена с музика.

До ледената пързалка ще има и коледен базар – 7 дървени къщички, където ще се продават сувенири, играчки, лакомства и вино.  За площ от 42 кв. метра търговците ще плащат на месец в бюджета 298 лева. 

 

Снимки от Валентина Биларева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Проста сметка

Проста сметка

27.11.2021 | 23:49

Значи за къщичка на базара наемът за 42кв.м. е 300лв, а за пързалката 2200кв.м. е 1100лв. Няма да се оправи този град...

Отговори
2 0
Браво

Браво

27.11.2021 | 19:42

15 кинта за два часа. Кой ще ти се пързулка два часа? Сваляй кънките и бегай. Следващият - още 15 кинта, пак за два часа, реално - 10-20 минути. Малко повече от едно фигурно пързулкане, за медали.

Отговори
0 2
Нина

Нина

27.11.2021 | 16:41

Юруш на пързалката и после в ковидотделението.

Отговори
0 2
Ухгф

Ухгф

27.11.2021 | 14:35

Браво!

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?