Следвайте ни

Отварят офертите за още 16,8 млн. лева от Водния проект на Пловдив

Петима кандидати искат да работят карето между бул. "Дунав" и "Брезовско шосе"

viber icon

Докато сагата с мащабния ВиК проект на Пловдив в "Северен" тече вече година, утре предстои да бъдат отворени ценовите предложения за следващия етап, за който към момента има петима кандидати. Компанията, влязла във фокуса на общественото внимание с редицата скандали и инциденти и изграждаща текущия етап от проекта - "Европейски пътища", не участва този път. 

По проект "Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежи на град Пловдив, етап 1, квартал (част) 10; бул. "Дунав" - "Брезовско шосе" са предвидени малко над 16,8 млн. лева без ДДС. Този етап ще обхване бул. „Дунав” (в карето между бул. ”Васил Априлов” и бул.”Брезовско шосе”), както и бул.”Брезовско шосе” (от кръстовището с бул. „Дунав” до Северен обходен колектор). 

Кандидатите да изпълняват този етап от ключовия за града проект са 4 компании и едно обединение. Утре ще станат ясни ценовите оферти на "Пимк" ООД, "Драгиев и Ко" ООД, "Запрянови-03" ООД, "ИСА 2000" ЕООД и консорциумът ДЗЗД "Аква Билд - Дунав" между "Парсек Груп" ЕООД и "Растер-Юг" ООД. Очаква се след отварянето на предложенията до края на юни те да бъдат класирани и още през лятото да бъде избран изпълнител на следващия етап, който най-вероятно няма да започне преди "Европейски пътища" да завършат текущите дейности. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

лудница ще е

лудница ще е

17.05.2021 | 00:43

Тук се споменава за каре, но каре няма. В случая ще се прави нов колектор под бул. Дунав и Брезовско шосе

Отговори
0 0
Иван

Иван

16.05.2021 | 15:04

избора е ясен тука, да са им честити тези 17млн на пимк, доганя не спира да лапа с любезното съдействие на винету-еднокнижника.

Отговори
2 1
ДАНО

ДАНО

16.05.2021 | 13:43

Дано тия да се оправят по-добре от сегашните, че като гледам баш до нас ще копаят и не ми се живее година в окопите.

Отговори
4 2
само наши

само наши

16.05.2021 | 13:38

горното си казва всичко :)

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?