Следвайте ни

Отварят кръстовището до Стоматологичния факултет

viber icon

Кръстовището на бул. „Христо Ботев” с ул. „Любен Каравелов” ще бъде отворено до края на деня за движение.  Това съобщи ръководителят на обекта във фирмата – изпълнител „Драгиев и ко” инж. Валентин Алексиев.

Част от кръстовището до Стоматологичния факултет е затворено от няколко дни и за колите е оставен тесен коридор. Поредното ограничение още повече увеличи задръстванията в центъра на Пловдив.

Автомобилите се редят на опашка  в посока Коматевския надлез още от гарата, придвижвайки се със скоростта на пешеходци, видя екипът на „Марица”. 

Строителите уверяват, че до края на деня ще завършат монтажа на новия магистрален водопровод и ще засипят изкопа с чакъл и пръст. 

Засега на кръстовището няма да се слага асфалт, това ще стане по-късно, но ограниченията за преминаването ще отпаднат, обясни инж. Алексиев. 

Веднага  след това ще се разкопава участък между гарата и кръстовището  за смяна на стария водопровод с нов от чугун.  За движение ще се ползва само крайна лента в ляво. 


Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?