Следвайте ни

Отварят днес офертите за реконструкцията на "Даме Груев"

8 фирми са кандидати да превърнат улицата в булевард

viber icon

Цели осем кандидат-изпълнители са подали оферти за един от най-чаканите ремонти в Пловдив - реконструкцията на улица "Даме Груев" в район Южен и превръщането й в най-новия пловдивски булевард. Точно в 14:00 часа днес офертите ще бъдат отворени.

За поръчката кандидатстват "Пътиженеринг" АД, "ИСА 2000" ЕООД, "Геострой" АД, "Трейс груп" АД, "Парсек груп" ЕООД, "Еврохидросистеми" ЕАД, "Аква Конструкт груп" ЕООД, "Европейски Пътища" АД. Прогнозната стойност на поръчката е 7 449 000 лева с ДДС . 

Реконструкцията на "Даме Груев" ще се прави на инженеринг, като избраният изпълнител ще трябва да преработи съществуващия технически проект заради предвиденото разширяването на пътното платно 

Грандиозният проект ще протече на три етапа, като в обществената поръчка те са изведени като отделни обособени прозиции. Първият обхваща участъка от ул. "Македония" до ул. "Охрид"; вторият - от ул. "Охрид" до  ул. "Тодор Александров" и последният е от ул."Тодор Александров" до надлез "Родопи". 

Важна промяна за всички живущи ще е преасфалтирането на ул. "Дрин" в квартала, която ще служи като алтернативен път за движение, докато траят ремонтите по "Даме Груев".

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

това е незаконно, да превърнеш тази улица в булевард!

това е незаконно, да превърнеш тази улица в булевард!

03.07.2020 | 16:55

ваща мама, само да отсечете и едно дърво, няма да работите спокойно!!!!!!!! гадове крадливи

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?