4020

Отрязаха 11 кандидат-шофьори от изпит заради стачката в Автомобилна администрация

На група от 11 кандидат-шофьори в Пловдив ще им бъде отказано днес да проведат предварително планирания теоретичен изпит за книжка. Това се случва заради обявената ефективна стачка в структурите на Изпълнителна агенция Автомобилна инспекция в цялата страна. Съгласно Арбитражното споразумение между работодателя и стачния комитет в държавната структура, служителите в ИААА ще намалят обема на работа по свое осмотрение, но нямат право да напускат работните си места. 

За групата отрязани кандидат-шофьори в ИААА в Пловдив съобщиха от КТ "Подкрепа". Проблем е обаче, че нито инструктурите, нито курсистите са наясно кога служителите ще решат да откажат изпълнение на услуга и коя група „ще изтегли късата клечка“. Немалка част от кандидат-шофьорите пък идват от други населени места. 

Ефективната стачка бе официално обявена вчера и ще продължи до изпълнение на исканията на служителите. А те са за уеднаквяване на заплатите за една и съща длъжност и общо повишение на възнагражденията. Според Александър Иванов, председател на стачния комитет във фирмената синдикална организация в ИААА към КТ "Подкрепа", разликата в заплатата между новоназначен и стар, опитен служител е над 600 лева. А отделно от това, много от инспекторите работят за трудови възнаграждения, които се въртят около минималната работна заплата. 

 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 1 оценки
4/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
rtyrty

rtyrty

27.03.2024 | 15:41

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- http://gg.gg/xlman

Отговори
0 1
А така

А така

27.03.2024 | 14:26

А ще платите ли за неудобството на тези кпито трябваше да се явят на изпит ?!

Отговори
2 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

27.03.2024 | 14:04

Маймуните от ИААА - клон Пловдив за нищо не стават. Те са пълни некадърници във всяко едно отношение. Едни рушветчии и нищо повече. И тези пари които получават им са много. Да ходят да се тудвт на полето з апо-високи заплати. Некадърници.

Отговори
5 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?