Следвайте ни

Отровен газ, бой, кражби и тормоз в междусъседска война

Стоянка от ул. „Братя Търневи“ и съкооператорите й водят битка от 2 години

viber icon

Жилищна кооперация на ул. „Братя Търневи“ 3A в Пловдив се тресе от междусъседски скандал, който продължава вече повече от 2 години.

За това алармира пред "Марица" Стоянка Пищялова, която твърди, че е потърпевша и главна мишена на постоянен тормоз от страна на съседите си. Става въпрос за едно семейство на нейния трети етаж и още две на следващия.  Там живеят бивш полицай, бивши земеделци - пенсионери, както и военен летец с детето и жена му.

От своя страна въпросните съседи твърдят, че те са потърпевши от поведението на Стоянка. Пред екипа ни се разигра на живо тежка свада, съпроводена с обиди, клетви и закани. "Да ти изсъхнат ръцете!" и "Свиня долна!" се чуваше от едната страна, а от другата - "Чироз!" и "Шизофреничка!". 

Първото и най-страшно действие, от което се оплаква Стоянка Пищялова, е денонощното пускане на отровен газ по тръбите и всички възможни отвори на дома й - в банята, кухнята и т.н.

„Спя на ​отворено през нощта, отварям всички възможни врати и прозорци. Замръзвам и ме е страх, тъй като съм сама, но в дома ми има отрова. През деня не се диша, езикът ми е зелен от отровите“, споделя тя.

Пловдивчанката е атакувана и от денонощен силен шум, според нея нарочно

„Над главата ми, в спалнята, се чува отвратително стържене. Има шум от виене на бормашини, винтоверт, хвърляне на инструменти по плочките, въртене и пилене на нещо си, непрестанен лай на кучета. Това е убийствен шум за мозъка. Всичко това започва вечер от 21 до 7-8 часа сутринта, съпроводено с диви викове, крясъци, свирене със свирки, чудовищен смях с цяло гърло. При направена забележка от моя страна ми бе отговорено „Като не ти харесва, отивай си на село в кочината!“, разказва още тя.

Други от комшиите й пък всяка вечер посрещали гости - от 21 до 6-7 часа сутринта, на терасата отвън.

Тя обвинява съседите и в кражба на личните й вещи

„Изрязали са вратата ми, около патрона, за да могат да присвоят моите вещи. Намерили са ключовете ми и са си извадили копия. Установих хиляди кражби и продължавам да откривам. По-ценни за мен и събирани през целия ми съзнателен живот са комплекти чинии и чаши, корнизи за баня и пердета, стари сопотски ножове, дръжки и брави за врати, скъпи тигани, тави, картини, вази, спално и дамско бельо,  луксозни чорапогащи. Ровили са по компютъра ми, на който няма интернет, изтрили са 6 филма и са търсили инсталирани камери. Наполовина са останали и важни документи“, изброи Стоянка.

„Няколко пъти през нощта ми е натискана дръжката на външната врата, многократно, докато аз съм вътре, са опитвали отвън да ми отключат вратата“, разказва преживяното тя. Твърди също, че съседи се нахвърлят да я бият.

„Три пъти един от съседите ме е удрял с тежката му лапа на разярен звяр.

Веднъж ме хвана за гърлото и ме души около 5 минути

Крещеше и викаше като луд, тъй като го нарекох крадец“, сподели пловдивчанката и допълни, че прави маркировка на дръжката на вратата си от страх, като така разбира дали някой е опитал да влезе в жилището й.

Стоянка твърди, че съседите й направили размяна на партидните номера на електромера и водомера така, че тя плаща високите сметки на един от тормозителите. Подавала е жалби и сигнали до всевъзможни институции, включително полиция, съд и прокуратура, но досега никой не се е задействал и не й е помогнал да разреши проблемите си.

Пред "Марица" съседите разказаха, че не Стоянка, а именно те са жертви на тормоз. "Тя е луда, шизофреничка, не ни оставя на мира. Обвинява ни в кражби, тровене. Това са абсолютни глупости. По цял ден разиграва грозни сцени, търси за какво да се заяде, вика по коридорите. Тъй като няма пари, се чуди какво да измисли, да ни съди и да изкара някой лев. Доколкото научих, е съдила двама за 50 000 лв.", коментира възрастна жена, която живее над апартамента на Пищялова. Друг от съседите на четвъртия етаж коментира, че живее в чужбина и се връща за по няколко седмици. "Тук съм за кратко, все се карат за нещо, тук става ад. Не взимам страна, тъй като не живея тук, но скандалите вдигат във въздуха цялата кооперация", каза той. 

снимки от Атанас Кънев


 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Хитлер

Хитлер

16.10.2020 | 19:48

Луда е!

Отговори
3 0
Хитлер

Хитлер

16.10.2020 | 19:47

Тая е чисто луда.Познавам я.

Отговори
4 0
Евн

Евн

16.10.2020 | 18:41

Както казаха електротехниците в нашия вход на едно такова куку: “Даааа, абоната вече не го слуша главата”

Отговори
3 0
Юлия

Юлия

16.10.2020 | 18:24

Тази жена явно има психически проблеми, само не разбирам целта на статията. Щото всичко друго ни е наред?

Отговори
3 0
Сссс

Сссс

16.10.2020 | 18:21

Малии..... Полицай, военен летец, земеделец, тези са като "отровното трио". И този убииствен за мозЪка й шум :). За мен Стоянка е една много силна жена, все пак 5 минути някой да те души.... и да може после да разказваш.... :). А дамското бельо ми дойде в повечко. Уважаеми господин автор, ако желаете да помогнете на Стоянка и да "блеснете" сред читателите, сезирайте вашата статия пред ЦПЗ-Пловдив тел: 032 642 376, адрес Пловдив, бул. Пещерско шосе 68. С Уважение: "скромния читател"

Отговори
3 0
Сссс

Сссс

16.10.2020 | 18:20

Малии..... Полицай, военен летец, земеделец, тези са като "отровното трио". И този убииствен за мозЪка й шум :). За мен Стоянка е една много силна жена, все пак 5 минути някой да те души.... и да може после да разказваш.... :). А дамското бельо ми дойде в повечко. Уважаеми господин автор, ако желаете да помогнете на Стоянка и да "блеснете" сред читателите, сезирайте вашата статия пред ЦПЗ-Пловдив тел: 032 642 376, адрес Пловдив, бул. Пещерско шосе 68. С Уважение: "скромния читател"

Отговори
3 0
Maya

Maya

16.10.2020 | 13:31

Започнете да работите у дома с Google. Това е най-финансово възнаграждаващото, което съм правил. Във вторник взех великолепно BMW, след като спечелих $ 36259 този последния месец. Всъщност започнах преди пет месеца / преди и на практика веднага донесох поне $ 96 на час. посетете този сайт точно тук. ===>>>> Jobnews3.com/

Отговори
1 5
Ми_ми

Ми_ми

16.10.2020 | 12:55

Поредната луда стара мома Стояна! Ха ха!

Отговори
7 1
Петрова

Петрова

16.10.2020 | 09:48

Мисля че г-жа Пищялова трябва да бъде прегледана от невролог и психиатър.

Отговори
20 2
Дддд

Дддд

16.10.2020 | 12:58

Не преглед,тя е за лудница

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?