Следвайте ни

Отпускат 18 000 лв. за къща „Хиндлиян“ и нито лев за „Павлити“

viber icon

Министерството на културата отпусна 18 000 лв. за ремонтни дейности за къща-музей „Хинлиян“ в Стария град.  Това са под 20% от нужните средства. ОИ „Старинен Пловдив“ кандидатства по проект за изписване в интериорната част на къщата на стойност близо 100 000 лв. екипът очаква да получи мотив защо е отпусната толкова малка сума, която няма да стигне за нищо, както и защо проектът за къща „Павлити“, позната още и като Синята къща, не е одобрен. 

Къща „Павлити“ се намира в много по-аварийно положение, но за жалост не е одобрена. Тя се нуждае от доста голям ремонт, който включва и подмяна на дограма. Проектът, с който кандидатствахме, възлиза на стойност 180 000 лв. Силно съм изненадана от това решение, защото, ако сравним двете къщи, „Павлити“ се нуждае от аварийна консервация.“, коментира доц. Елена Кантарева - Дечева. 

Екипът не знае дали ще получи инструкции от министерството за какво са предвидени 18 000 лв. за къща „Хиндлиян“ и дали ще ограничат дейностите им. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?