Следвайте ни

Отпадна точката за актуализация на бюджета на Пловдив ВИДЕО

viber icon

Районните кметове няма да получат допълнително 1,7 млн. лв., които поискаха в извънреден порядък за ремонти по благоустрояване на кварталите. Решението беше взето на сесията на Общинския съвет след като зам.-кметът Величко Родопски обясни, че бюджетът на общината не разполага с необходимите средства. 

Предложението за допълнителните пари за районните кметства беше направено от шефа на групата на ГЕРБ Йордан Илиев и получи зелена светлина от съветниците. 

След това обаче отпадна цялата точка за актуализирането на бюджета и така райкметовете останаха без гласуваните извънредни средства.

„Приходите от местните данъци и такси се изпълняват добре, но не и от наеми и продажби на имоти общинска собственост“, каза Величко Родопски.

 

Не минаха и други предложения на съветниците по време на сесията. Така от ГЕРБ бяха поискали 88 500 лв. за ремонт на покрива на сградата на ансамбъл „Тракия“. Художественият ръководител проф. Даниела Дженева каза, че тече и дограмата, но ремонтът й може да бъде отложен.

Отпадна и предложението на Йордан Иванов от ДБ да се направи ремонт на асансьора на  ДГ „Буратино“ за 11 950 лв.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

наглост

наглост

09.06.2021 | 16:30

Поне друга физиономия си сложете за пред хората,някак по смирена,че сте нагли е очевадно.дано сте и толкова безстрашни,като даойде сметката за плащане

Отговори
7 1
нощен надзирател

нощен надзирател

09.06.2021 | 16:22

МИЛИ МИ МОМЧЕТА СЪС СКЪПИТЕ ЯПОНСКИ МОТОРЕТКИ.ПИТАЙТЕ БАТЕ ВИ РАЛЬО РАЛЕВ ,КАК Е В АРЕСТА.МНОООООГО ИМА ДА ВИ РАЗКАЗВА НАЛИ И ТОЙ КАТО ВАС БЕШЕ ТЕЖКАР ,ЧЕ И БАБАИТ.БЪРЗИЧКО БЕШЕ ПРЕЧИСТЕН ОТ ТЕЗИ СЛАБОСТИ В ХАРАКТЕРА.ТАКА ПРЕЧИСТЕН,ЧЕ СИ ПОПЛАКВАШЕ В СЪДЕБНАТА ЗАЛА..ПСИХИЧЕСКИ СЕ ПОДГОТВЯЙТЕ.ЧЕ ТОВА ,КОЕТО ВИ ЧАКА НЕ Е ХОТЕЛА НА ТОТКАТА В КЕРАМОТИ.АПРОПО СЪЩОТО,ЧЕ И ПО -ЛОШО ГО ЧАКА И НЕГО.АКО РАЗЧИТА НА ДЕПУТАТСКОТО СИ ИМУНИТЕТЧЕ .....ДА НЕ РАЗЧИТА.!*!

Отговори
5 1
В цялата държава е така

В цялата държава е така

09.06.2021 | 15:03

Иван Стоянов докато беше осем години директор на Чистота подписваше отчетите на КМД и се сещайте какво следва от това .Солта дето доставяше на Менда Стоянова сина чрез поставени фирми също ,а и от още доста места. Сега като кмет пак иска постоянно пари за да може да си поддържа стандарта да си кара скъпия мотор и т.н.. Колев построй многоетажен паркинг за 3 милиона и половина и веднага след това си купи апартамент.

Отговори
7 1
Петранка

Петранка

09.06.2021 | 15:38

Главен специалист „Стопански дейности“ /СД/ Цветина Кашилска Район Източен

Отговори
3 2
Спасов ден

Спасов ден

10.06.2021 | 09:10

Кмета по цял ден я вози напред назад в колата си . Колегата му на снимката навремето така се разведе заради една служителка в кметството.

Отговори
0 0
Скоро знаете какво ви чака,нали КРАДЛИВИ мисири

Скоро знаете какво ви чака,нали КРАДЛИВИ мисири

09.06.2021 | 14:36

Набарването ще бъде жестоко.Не си мислете ,че ще се измъкнете.Сега чистят по върховете , но след изборите на 11 юли ,ще се подбарат и местните феодали.Сетете се от кой ще се започне.Усещате се нали?Разбира се от МАМИНИЯ и с него горите и вие КРАДЛИВИ отрепки.Няма да бъдете забравени.

Отговори
6 1
jjj

jjj

09.06.2021 | 14:29

Тю.флеци!! - какво сте се надули като пуя.ци бе!! Само пари са ви в главите, ей, добър учител имате!!

Отговори
7 1
ЯМАХИ ЩЕ МИ КАРАТ НЕЩАСТНИТЕ КРАДЛИВИ ЛЕШПЕРИ

ЯМАХИ ЩЕ МИ КАРАТ НЕЩАСТНИТЕ КРАДЛИВИ ЛЕШПЕРИ

09.06.2021 | 11:15

ИДВА ДЕНЯ НА ВЪЗМЕЗДИЕТО ЗА МАМИНИЯ И ШАЙКАТА МУ.НАГЛЕДЦИ.С ЕДНА КМЕТСКА ЗАПЛАТКА НА РОКЕРЧЕТА ЩЕ МИ СЕ ПРАВЯТ И ЩЕ МИ КАРАТ МАШИНИ ,ЗА КОИТО ОБИКНОВЕН ЧОВЕК ЦЯЛ ЖИВОТ ТРЯБВА ДА БАЧКА.АМИ ПРАВЕТЕ СЕ НА НЕОБИКНОВЕНИ.В ПАНДИЗА ЧЕРНИТЕ ЯТАГАНИ ЩЕ ВИ СЦЕПЯТ БОРМИТЕ И САМО ДО РОКЕРЧЕТА ЩЕ ВИ БЪДЕ

Отговори
12 3
От Софийския централен

От Софийския централен

09.06.2021 | 11:04

Тези двамцата на снимката ,заедно с гуруто си МАМИНИЯ скоро ще имат среща с бай Ставри.В панделата да си вземат и японските машинки "Ямаха"по 90 бона парчето.Дано умилостивят бай Ставри и Янко Ваташки -Лидия.

Отговори
14 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?