Следвайте ни

Летище Пловдив възстановява полетите до Лондон

viber icon

След тримесечна принудителна ваканция заради кризата с коронавируса, Летище Пловдив отново ще посреща и изпраща пътници от и до Лондон. Според разписанието самолет на Ryanair трябва да кацне в Пловдив на 3 юни в 20,35 ч. и да излети обратно към британската столица в 21 ч. Заради ситуацията в световен мащаб, която приземи на 90 % самолетите на всички авиокомпании, и Ryanair е редуцирал своите полети. Специално до Пловдив, ще лети два пъти седмично – в понеделник и петък, вместо 4 преди пандемията, но и това е постижение, коментира директорът на Летище Пловдив Спас Шуманов. 

Той уточни, че са взети всички предпазни мерки за дезинфекция при посрещане и изпращане на пътниците. Залата е преградена, за да няма контакти между пристигащи и заминаващи пътници. Посрещачи и изпращачи обаче няма да се допускат вътре - като част от мерките за безопасност.

Ръководството на аеропорта тепърва ще изчислява загубите от спрените полети заради COVID – 19. По време на тримесечната  принудителна ваканция, не е освободен нито един служител. Хората са ползвали отпуски, а през месец юни са работели на 4 часа. Летище Пловдив е кандидатствало и е одобрено по мярката 60/40 за запазване на работните места. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

И до сега нямаше контакт между пристигащи и

И до сега нямаше контакт между пристигащи и

02.07.2020 | 19:06

заминаващи

Отговори
1 0
321

321

02.07.2020 | 17:17

Поправети си грешката (на 3 юни в 20,35 ).

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?