Следвайте ни

Отмениха сесията на Общинския съвет заради вируса

Ако ситуацията COVID-19 се задълбочи, местният парламент ще се подготвя за заседания онлайн

viber icon

Сесията на Общинския съвет, насрочена за 5 ноември, се отменя по решение на ръководството. Председателството на местния парламент счита, че  не бива да се излагат на риск 51 градски старейшини при положение, че броят на заразените с коронавирус расте. Новите болни в Пловдив бяха вчера 206 само за едно денонощие.

Разпоредбите на Министерството на здравеопазването не позволяват на едно място да се събират повече от 30 души, обясниха от Общинския съвет.

В администрацията има болни, сред които са кметът Здравко Димитров и шефът на здравната дирекция д-р Калин Калинов. Под карантина са и други ключови служители, които са били с тях в контакт. По тази причина внесените за разглеждане предложения са малко, до този момент няма нито едно спешно и сесията може да се проведе друг път.

По време на извънредното положение Общинският съвет заседаваше в Дом на културата "Борис Христов", където има 500 места и възможност за спазване на дистанция. Последните сесии се провеждаха в сградата на Общинския съвет на ул. "Авкс. Велешки" 20. Според правилника на местния парламент сесиите могат да се провеждат и онлайн, както заседават постоянните комисии. Ако ситуацията с коронавируса не бъде овладяна в следващите седмици, местният парламент ще премине на дистанционен режим на работа, защото има важни решения, сред които дебатът за Бюджет 2021, които не могат да се отлагат. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Госто Майна!

Госто Майна!

30.10.2020 | 09:56

С този съвет всичко е както казва Боса "Пунта Мара" със съвет или без съвет, "Кучето си лае кервана си върви" а града спи! Айде бе Айляци размърдайте се малко, че на общината онлайна си върви бе майна!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?