71

Отлична новина за шофьорите на електромобили в Пловдив! Говори зам.-кметът Тодор Чонов

Електрическите коли ще паркират безплатно в "Синя зона" в Пловдив и то без да е необходим стикер за удостоверяване. Това обяви зам.-кметът Тодор Чонов на пресконференция в Общината.

"Правим няколко предложения до общинските съветници за промяна в Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране. Едно от съществените неща е, че допълваме чл. 19, като дописваме изцяло електрическите автомобили със зелен регистрационен номер да паркират безплатно, без да е необходим стикер за това. Отскоро се появиха новите зелени номера за изцяло електрическите автомобили. Допреди това собствениците на електрически коли се сдобиваха със стикер от ОП "Паркиране и репатриране", който удостоверява, че колата е 100 % електрическа. Сега самият факт, че има зелен регистрационен номер, ще е достатъчен и няма да има нужда от стикер", обясни Тодор Чонов.  

Това е отлична новина за собствениците на такива автомобили, тъй като ще могат да паркират свободно в "Синя зона", без да е необходим стикер или каквито и да са допълнителни административни формалности. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
постижение

постижение

29.03.2023 | 14:18

Браво, г-н Чонов! Всички собственици на електрически коли в града ще са ви много благодарни! А колко са те? 5-10 човека? Да бяхте толкова активен и в уреждането на "Градския транспорт", където се возят 70% от трудещите се в града, цена нямаше да имате!

Отговори
4 0
Шофьор

Шофьор

29.03.2023 | 13:43

Този в кой век живее и излизал ли е извън Пловдив?!

Отговори
3 0
Когато живеещите в Зелена зона се качат на велосипеди и тротинетки

Когато живеещите в Зелена зона се качат на велосипеди и тротинетки

29.03.2023 | 13:42

нуждите им от паркинги ще изчезнат като с магическа пръчка!

Отговори
5 2
До г-н Чонов

До г-н Чонов

29.03.2023 | 12:46

А кога ще започне да функционира бариерата в Капана, която така прилежно беше монтирана за втори път или чакаме умишлено пак да бъде бутната ???Дадени пари за съоражения, кабинка два пъти монтирана , стоящ в нея служител на Общинска полиция на заплата с неясна функция.Докога живеещите в Зелена зона ще плащат такса "Преференциално паркиране" и практически няма къде да паркират???Докога ???

Отговори
3 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?