1553

Отлична новина! Община Пловдив запазва положителен кредитен рейтинг

Пловдив запазва своя кредитен рейтинг, показва анализ на международната агенция Standard & Poor‘s. Рейтинг BBB – Стабилна перспектива, означава, че бюджетните резултати на Пловдив са устойчиви, което ще позволи на града да поддържа дълговата си тежест на ниско ниво.

Това обясни зам.-кметът с ресор финанси Величко Родопски, който припомни, че още в миналогодишния доклад на агенцията е посочено, че се очаква Пловдив да отчете скромни бюджетни дефицити. „Следователно градът ще запази ниския си дълг и адекватните нива на ликвидност, което е факт“, поясни Родопски.

Според Standard & Poor‘s ниските дефицити, натрупаните парични средства и постепенният график на падежа ще позволят на града да поддържа високо ликвидно покритие през следващите 12 месеца.

„Очакваме силен оперативен баланс през прогнозния хоризонт до 2025 г. и временни бюджетни дефицити след капиталовите сметки през 2023 г.“, се казва още в доклада на международната агенция.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Кючук Парижанин

Кючук Парижанин

10.02.2023 | 10:24

S&P по нищо не се различават от нашите анаЛизатори, принципа е плати -клати. Колко аджеба са платили за тази реклама? Един първокурсник от Търговската ще ви каже че с тези заеми за бараките наречени стадиони , загробихте Пловдив, който изглежда като след бомбардировка, разбита инфраструктура, кал и прахоляк навсякъде,

Отговори
9 0
И понеже ОЩЕ МНОГО ПАРИ

И понеже ОЩЕ МНОГО ПАРИ

10.02.2023 | 12:48

ще се наливат за въпросните бараки (така поне снощи бе съобщено по всички ТВ), то логично е да се очаква Пловдив да стигне абсолютното дъно!!! И стига сте писали манипулации! Какво от това като финансовият рейтинг на Пловдив е над нулата? ВАЖНО е КАКВО е направено, постигнато, купено с публичните финанси на общината!!! Може рейтингът да е идеален и ПАК за обществото НИЩО да НЕ е направено и парите на това общество да са потънали безвъзмездно в нечий частен бизнес с дълбоки джобове и много офшорки!!! Чакаме зико да изясни въпроса с ПОСЛЕДНИЯ държавен имот на бул Вапцаров. Защо и кому беше нужно "великата" каназирева с подкрепата на вездесъщия спортист зико да опраскат дружно и решително имота??? Дължите обяснение на обществеността на Пловдив: ЗАЩО и КОЙ ви заповяда да се случи това!!! Също и КАК отстъпеното право на строеж на частни апартаменти върху въпросния държавен имот РАБОТИ в полза на Пловдив и обществото!!! Отговорете на тези въпроси и не ни мотайте с рейтинги и други каскадьорски трикове!!!

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?