4020

Отличиха Даниела Арнаудова с приза "Златно перо"

Едно голямо признание за "Марица"

Вестник "Марица" отново доказа, че е сред медийните лидери в страната. Съюзът на българските журналисти (СБЖ) отличи колежката Даниела Арнаудова с приза "Златно перо".

Престижната награда е за принос в съвременната журналистика, в категория "Журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес". Тържествената церемония се състоя на 18 ноември в БНТ - София. 

Журито бе впечатлено от интересната поредица на Дани за артиста и пътешественик Светлин Иванов - Лаубер, с която "надви" голямата конкуренция за тазгодишните награди на СБЖ. Грамота с почетен знак връчи Екатерина Кючукова -  член на Управителния съвет на СБЖ. 

"Да получа „Златно перо“, е много високо признание за мен, и ценността на това признание е, че то идва от мои колеги, от Съюза на българските журналисти!  Тази награда ме мотивира да подходя още по-сериозно към професията, която обичам толкова много. Най-голямото богатство за мен са срещите ми с хората, удоволствието да се свързвам с тях, да разказвам техните вълнуващи истории и с тях да вдъхновявам читателите на „Марица“ - една от най-бързо развиващите се медии в последните години“, каза Даниела при награждаването. 

Освен като журналист, тя работи и като мениджър на акаунти във вестник „Марица“. Обхваща теми, свързани с инфраструктура, имоти, строителство и архитектура. Автор е на седмичното приложение „Имоти“. В него проследява спецификата на имотния пазар в България и чужбина, тенденции, проблеми и др., като търси мнението на компетентни специалисти и хора в този бизнес.  Има също интерес към история, археология, култура, както и към популяризирането на личностното и кариерно развитие на успели хора у нас и в чужбина. 

В тази връзка тя се отличава с емблематичната си и предизвикала читателски фурор поредица във вестник „Марица“, в която разказва за живота и преживяванията на артиста и пътешественик Светлин Иванов – Лаубер. В серия от интересни публикации Даниела Арнаудова „пътува“ с него до близки и далечни краища на земното кълбо. През неговите очи, мисли и чувства, представя по завладяващ начин природните красоти, бит, манталитет и култура, както и живота и проблемите на местните хора, също и последните световни постижения в различни социално-икономически сфери. Благодарение на силата на словото, превъплътено в увлекателните разкази и пътеписи, читателят неусетно се пренася и съпреживява техните вълнения и емоции, все едно, че лично ги е усетил.  

Идеята е в скоро време всички тези уникални и незабравими пътешествия, съпроводени с невероятни преживявания, да се съберат в книга.  

Освен тези и множество други статии във вестник „Марица“, Даниела Арнаудова има и две публикации в престижното издание National Geographic, България: 

1.     Пловдив: Слоеве на времето над 7 хълма, с която отбеляза избора на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 – от м. септември 2015 г.  

2.     Масоните - скритият код в българската история – от м. януари 2017 г.  

Другият колега от Пловдив с приз "Златно перо" е Николай Райшинов от БНТ - Пловдив, в категория "Кореспондент на централна медия".

Миналата година със "Златно перо" бе отличен в. "Марица" в категория "Печат" и персонално колежката Мария Петрова. 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?