Следвайте ни

Откриват тренировъчния комплекс „Дунав" наесен

viber icon

Многофункционалният тренировъчен комплекс "Дунав", който се намира на едноименния булевард в район "Северен", ще бъде завършен до края на октомври. Такива са очакванията на строителите, които уточняват, че този срок ще бъде спазен, ако не се появят непредвидени обстоятелства.

Обществената поръчка за 4,2 млн. лв. с ДДС е възложена на фирма "Пирс - Д" по  договор с Община Пловдив. „Срокът е удължен с анекс и се надявам, че ще бъде спазен”, каза зам.-кметът по социална политика и спорт Георги Титюков. Удължаването на пуска се наложи, защото временно беше спряно финансиране заради липса на средства в бюджета, след това ни връхлетя пандемията с драстични извънредни мерки. 

Двете сгради, между които има топла връзка, са изградени и в момента се изпълняват довършителни работи. Отвън се монтира изолация, вътре е поставена дограма. Спортистите ще имат и естествена светлина отгоре през покрива, изпълнен по технология  оберлихт, благодарение на която в  залата ще се пропуска не само слънце, но и въздух. Таванът е вдигнат на височина 13,5 метра. Втората сграда е двуетажна. Тя е предназначена за треньори, клубни канцеларии, съблекални и фитнес, а вторият етаж ще се ползва от клуба по аеробика АМД, който е най-големият в България, напомни Титюков.

 Разгъната застроена площ на комплекса е около 3000 кв. м. За сравнение -  старата зала е само 800 квадрата. Тя ще бъде съборена, когато новият комплекс се въведе в експлоатация. Намерението на Община Пловдив е върху свободния терен да се построят игрища, подобни на тези, каквито има на Младежкия център до Гребния канал.

Около 20 вида спорт могат да се упражняват след завършването на строително-монтажните работи. Проектантите се погрижили и за озеленяването на терена на бул. „Дунав”.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?