71

Откриват Re:Bazaar „Зелен западен”: Игри, базар, работилници, забавления

 

Re:Bazaar се наложи като зеленото лайфстайл събитие, като неговата концепция е дело на „Майна Town” – екип от млади и активни хора.

Тази неделя от 16:00 ч. до 21:00 ч. ще се проведе четвърто му издание в парка на Гарнизонна фурна под мотото „Зелен западен”. Поводът за това е доброто партньорство между „Майна Town” и район „Западен”. То е логично, защото, от една страна, надгражда усилията на районната администрация, която наложи бранда „Зелен Западен“. От друга, форматът на Re:Bazaar постоянно се развива и добавя към себе си нова стойност чрез различните локации, като носи духа на локалната култура, независимо дали се провежда в Пловдив, София, Бургас и други градове. 

Целта е да се насърчи отговорното потребление, което генерира по-малко отпадъци, да се запознаят хората с ползите от рециклирането и да се възпита по-голяма чувствителност към темата за околната среда.

Re:Bazaar „Зелен Западен“ е място, на което ще се случат разнообразни активности: базар на употребявани вещи, образователни игри, работилници за рециклиране, спорт и забавления. Ще чуем и много зелени истории от малките и големи бизнеси, които ще ни вдъхновят да променим своите ежедневни навици. 

В специално обособена зона участниците ще предложат качествени дрехи, стоки за бита и играчки, за да се насърчи повторната употреба и да се удължи жизненият цикъл на продуктите. 

„Чрез това събитие искаме да ангажираме гражданите със зелената идея, за да направим заедно градската среда по-чиста и приветлива“, споделя кметът Тони Стойчева. „Каня всички в неделя да ни посетят, за да поговорим за алтернативите, но и да направим нещо много хубаво. Имаме кауза, която може да се осъществи с ваша подкрепа – събираме средства за самотна майка с три деца от квартала. На щанда ни ще намерите много интересни находки – наши лични вещи: книги, детски играчки, дрехи, бижута и аксесоари. Вярваме, че ще покажем солидарност и ще дарим усмивка на това семейство в нужда“, допълва г-жа Стойчева. 

Посещавайки Re:Bazaar „Зелен западен”, ще имате възможност да тествате и да обогатите своите знания чрез образователните панели, като това ще ви стимулира да приложите наученото в реалния живот.

Ще поиграем и тенис на маса с професионални състезатели от висшата лига, като ще бъдат раздадени 10 ваучера за безплатни едномесечни тренировки за деца.

„Indigo Rebellious“ и „При Жаси“ ще направят детски работилници с рециклирани материали, където децата нагледно ще се научат да използват и прилагат устойчиви и отговорни методи. 

На това издание ще си говорим за отпадъка от текстил и зелени гости ще бъдат компании като „М-texx” и „Тex cycle“, които ще имат какво да ни разкажат по темата.

Сред участниците са издателство „Жанет 45“ и BG Бъди активен и др.   

Не пропускайте Re:Bazaar „Зелен западен” – това не е просто събитие, а движение на общност от хора, които работят за една по-качествена и зелена околна среда.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?