1939

Откриват край Пловдив уникална фабрика за целия ЕС

С инвестиция за 13 милиона

Първата и единствена фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския съюз ще бъде отворена официално в четвъртък, 21 юли. Инвестицията на PPS Manufacturing е на стойност над 13 млн. лв. и покрива изграждането на фабрика с 6000 кв.м площ, като в резултат на това са създадени 100 нови работни места. Проектът се реализира в Тракия икономическа зона.  

Изграждането на тази първа по рода си фабрика в Европа е подкрепено с финансиране от ДЗЗД "Фонд за устойчиви градове“ по линия на финансов инструмент "Фонд за градско развитие“. Общият размер на предоставения кредитен ресурс е 12 014 990 лева, от които 7 088 844 лева са осигурени от Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020 г.“ и включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие. Припомняме, че компанията получи сертификат за инвеститор „Клас А“ още през миналото лято.

Идеята за изграждането на фабрика за нитрилни ръкавици в България с подобни мащаби е да се постигне автономия от доставки на суровини от Югоизточна Азия, като се разчита на местно производство. Проектът има за цел да превърне България в предпочитан производител на лични предпазни средства, което ще доведе след себе си много чуждестранни инвеститори и ще отвори много възможности за бизнес. За един час новата фабрика ще изработва 37 000 ръкавици, а производството е 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Хей ръчички,

Хей ръчички,

20.07.2022 | 12:52

Ама, какво му е уникалното на това да правиш ръкавици за бачкане! Разбирам да правят бели ръкавички за крадливите герберски ръчички да, но в това няма нищо уникално! Тук братята китайци не може да ги минат по цени и качество!

Отговори
2 0
Мюмюн джаксан

Мюмюн джаксан

20.07.2022 | 10:29

Тез тарикати ут фабриката щом ша праят таквиз ракавици, спукойну можи да праят и други лични придпазни сретства.....например призарвативи. Гумени, за повичи лашкане, таркане, сас разнити му там арумати, грапавини, издатаци. Жинити ша пощуряват кат усетят таз гума ли е, каочок ли е, кот там е и ша искат пустуянну да е ватре. Туй дюрекс мюрекс ша фалират за идин месец. А размерите...бол такива ша има. За питони, за смокове, а можи и за краставици по пидесе сидимдисе сантима далжина.

Отговори
0 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?