Следвайте ни

Открита сцена в Капана зарадва малките пловдивчани СНИМКИ

viber icon

Открита сцена „Ядрото“ в Капана се превърна във вълшебен образователен концерт за деца.

Пловдивският артист, музикант и педагог Кристина Димитрова даде старт на уникалния за България проект „Пиано пътешествие“. Димитрова и нейните ученици изнесоха открит урок по пиано и солфеж, с идеята музикалното изкуство да не бъде затворено само зад стените на концертните зали, а да излезе на улицата. 


 
В концерта участваха пианистите Ангел Якимов и Ралица Ботева, а освен тях възможността да се качат на голямата сцена получиха и ученичките на Кристина - Мария и Ани.
 


Заради дъжда, се наложи концертът да бъде прекъснат, но за щастие публиката прояви търпение и само след няколко минути третокласничката Мария продължи с изпълнението си.


 
В края на концерта беше предвидена и музикална работилница за най-малките, където децата се запознаха за първи път с нотите и музикалните термини. Всички деца в публиката получиха нотни тетрадки и моливи, за да могат да запишат наученото.

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?