Следвайте ни

Откриха с водосвет първия многоетажен паркинг в Пловдив ВИДЕО СНИМКИ

viber icon

С водосвет и питка откриха първия общински  многоетажен паркинг в Пловдив, който се намира на ул. "Орфей" в  "Западен".  Лентата прерязаха кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на района Димитър Колев.

"Трябва да бъдем единни като един сноп от пръчки и да вържем целия град", заяви свещеникът, който направи водосвета.

"Това е бъдещето. Трябва да се пести всеки един сантиметър, особено в градове с презастрояване, както е Пловдив. Район "Западен" е белите дробове на града", добави от своя страна  кметът Здравко Димитров. 

А кметът на район Западен Димитър Колев му пожела да открие поне още 5 многоетажни паркинга в мандата си. Здравко Димитров обясни, че е възможно във всеки район да има поне един многоетажен паркинг. По думите му "Тракия" имала най-малка нужда заради големите булеварди и улици. 

Първият общински  многоетажен паркинг е с 6000 кв. м е разгъната застроена площ, а тази за паркиране е 4500 кв. метра, обясни районният кмет Димитър Колев. Той е на четири етажа, разполага със 150 места места за автомобили. Вече има 45 абонирани граждани за ползване на паркинга. Това означава, че една трета от капацитетът му е запълнен.

На паркинга може да се спира и почасово.

Абонати заплащат по 50 лева на месец, а един час престой струва левче.

Паркингът е оборудван с ПОС терминал.  При почасово паркиране се плаща на изхода на бариерата, след като на входа си взел картонче. Терминалът отчита колко време си престоял в гаража. Ако се таксуваш с монети, трябва да имаш по 50 ст., един лев или два лева. Задължително след плащането трябва да потвърдиш как е извършено - с карта или кеш.

При преминаване на шофьорите през електронната бариера, тя автоматично ще разчита регистрационните номера на абонатите.

За откриването на многоетажния паркинг се събра значителна част от местната власт - зам.-кметовете Пламен Райчев, Тодор Чонов, Йордан Ставрев  и шефът на местния парламент Александър Държиков, районните кметове Иван Стоянов, Стоян Алексиев и Георги Стаменов. Присъстваха и общински съветници.

По предварителна информация трябваше да дойде и бившият кмет Иван Тотев, по чието време започна строителството. Това обаче така и не се случи. Причината - неотложен ангажимент.

Снимки Наташа Манева
 

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (20)

До Сократес,от Божана

До Сократес,от Божана

03.06.2020 | 23:38

Сократес,да наречеш Славчо Атанасов прост,който е прочел три вагона книги,значи че е време да вървиш на психиатър.Този човек бе обявен от съюза на писателите и издателите в националната библиотека в София през 2011 г.за РИЦАР НА КНИГАТА ,която се връчва на един единствен човек в Бьлгария.Момче,този мъж ,като културно ниво няма нищо общо с безкнижните и неуките Тотев иЗдравко.

Отговори
3 2
д-р Сократес

д-р Сократес

04.06.2020 | 21:12

Божана, най-страшно е прост човек да си повярва и да си мисли че е начетен . Помня много добре града при Славчо, знам му капацитета, управленски и интелектуален. Това, че е чел книги не му помага. Той е един евтин популист, макар и Рицар на книгата, което пък звучи като пълна глупост. Умният човек от самолет си личи. Славчо не е такъв. На него отдалеч му личи посредствеността. Като споменаваш за психиатър, докато беше кмет, Славчо много често бе в болнични и е публична тайна, че не е добре с нервите. Аз към такива, дето не си хващат работата след висшето образование, а скачат от област в област, съм изпълнен с недоверие. Юрист бил. Що не е станал юрист преди 1989. С тая куха кратуна как да го приемат право в СУ тогава? Друго си е в армията. После обаче я изоставил. Никакво чувство за дълг, а само следване на личен интерес. С мякащият си диалект беше срам за града ни. И само глупости плямпа. Тотев винаги говори точно, конкретно. А за Зико няма какво да говоря.

Отговори
2 0
д-р Сократес

д-р Сократес

03.06.2020 | 21:25

Всичката Мара втасала... Следващият паркинг да го направят на Скобелева майка и да сложат месечен абонамент стотарка! Страх ме беше от Славчо, че прост, гласувах за Зико и сега ми иде да ревна от яд. С какво бе Господи, и Бойко, този хубав град е заслужил настоящата си съдба?

Отговори
3 3
Прокуратурата,пак ли сън

Прокуратурата,пак ли сън

03.06.2020 | 14:55

Безспорно най-скъпият паркинг за парко място в света.Тотката пак сложи шапката на зикича.Не дойде на откриването,защото му е ясно колко е гепил.Но си имаме зикича, който ,като пиян казак, със смелостта на глупак легитимира далаверите на маминия,че и с хляб и сол. О ,свещена простота..

Отговори
7 3
Световна,свещена глупост

Световна,свещена глупост

03.06.2020 | 14:15

Маминият вкара зикито в поредния си капан.Подведе тоя добродушко да открива, че и с пита,спорен обект на смущаваща цена плачещ за прокуратурата.Тотето хитро се покри и си пие уискито в уиски бара си на 9ет. В Империал.И как няма да се покрие, като знае колко е усвоил от тоя обект.Сега се подхилва на тоя тъпир, как му легитимира усвояванетоПо-наивен кмет сме нямали.

Отговори
6 3
Инженер

Инженер

03.06.2020 | 14:08

Скъпо съоражение, на края на града, в нищото. А знаем, че проблемът с паркирането в центъра вече е извън контрол. Тук ли му беше мястото на този паркинг и защо цената му е такава?

Отговори
7 3
Джамбов

Джамбов

03.06.2020 | 13:41

След този паркинг, не вярвам на кмета за абсолютно нищо. Той днес доказа, че е действаща част от задкулисието и организирания политически картел. Жалко, поредният измамник на висок пост в града.

Отговори
19 4
Мунчо

Мунчо

03.06.2020 | 13:37

Аве, Зико, помисли малко с тая голяма кратуна, ако можеш, защо Тотю го няма на това откриване? Нали паркингът е негова гордост, избори идват, той ти е партиен шеф, а го няма да реже лентата. Защо? Защо изпъчи тебе, ти да легитимираш този строеж, ти да му станеш етикет. Защото Тотев добре знае, че това е поредната мега далавера и понеже той си е хитро подлярче, изсули се тихичко и те остави ти да изпереш тази далавера. А ти, вместо да пратиш папка в прокуратурата, отиде да откриваш. Не си особено умен, да си знаеш. Или пък и ти си взел от кражбата.

Отговори
10 2
никога повече

никога повече

03.06.2020 | 13:25

Никога повече не гласувам за тази пасмина, докато Бойко не дойде да изрине боклука.Едни и същи мутри от 15 години се въртят във властта в Пловдив- кмет, после-заместник-кмет, после директор на ОП, после председател на ОС, после общински съветник.А глупаците гласуваме. И само кражби.ДО ТУК.

Отговори
11 3
Ужас

Ужас

03.06.2020 | 13:14

Някой чу ли тия двамата Зико и Калакунов в интервюто какви ги говорят.Дали разбират колко ,колко са зле

Отговори
7 2
гражданин на Пловдив

гражданин на Пловдив

03.06.2020 | 13:06

Докато си наместиш колата и единия час ще е минал....Защо Пловдив няма безплатни паркинги? Каква е тази мания за всичко да се съдират кожите на хората? Защо няма място за спиране на коли на гарата, автогарите и други обществени места? Тази Община чия е?

Отговори
8 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?