49

Откриха два нови пункта са регистрация на бежанци в Пловдив, ще има още през април

Два нови пункта за обслужване на желаещи временна закрила в България украински бежанци отвориха в Пловдив. Те се намират в сградите на Пето РУ на ул. „Съединение” № 51 и на Шесто РУ на ул. „Капина” № 14, съобщиха за "Марица" от пловдивската полиция. Пунктовете ще работят от 8.30 ч. до 17.30 ч. в дните от понеделник до петък.

Припомняме, че същата административна услуга от началото на седмицата вече се предоставя и на две допълнително изградени работни места в сектор „Миграция” на ул. „Волга” № 70, точно до Второ районно.

"Нека украинските граждани не се трупат на едно място, а да използват всички пунктове. За улеснение явяването им на съответните гишета ще става по предварително обявен график, предоставен от Координационния център в Областната администрация на Пловдив. Нека се информират за него. Така няма да се налага да чакат. Все пак работата на служителите на гишетата зависи както от натовареността, така и от информационната система и от други фактори. Тоест времето за обслужване на един украински гражданин може да варира и затова се прави график", призоваха от полицията. 

Предстои разкриването на още поне два пункта в полицейски управления в града, като това вероятно ще се случи до седмица. Решението за разкриване се взема след анализ за нуждата от такива и техническата възможност да се обособи такова гише.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
И аз искам

И аз искам

30.03.2022 | 19:14

да се пиша украинец и да вземам пари и храна без пари!

Отговори
0 0
безработен

безработен

30.03.2022 | 19:13

Пишете ме и мен за бежанец и по 40 кинта на ден!

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?