49
Следвайте ни

Откриха 60 работни места за 7 нови социални услуги

viber icon

Малко над 1 милион и 462 хиляди лева ще отидат за заплати и назначаване на персонал за европейския социален проект за деинституционализация на деца и младежи.

Парите идват по защитен проект по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Те ще стигнат за заплати до 3 декември 2022 година. След това разходите ще бъдат поети от общината.

„След изтичане на срока, услугите стават делегирана от държавата дейност, т.е. държавата ще продължава да ги осигурява“, посочи Веселина Ботева, директор дирекция „Социална политика“

Това е надграждане на предишния проект, при който бе създадена материалната база. За 7 вида социални услуги се търсят над 60 души персонал. Това са психолози, рехабилитатори, медицински сестри и хигиенисти.

За социалните работници няма да се изисква да са завършили „Социална дейност”. Заплатите за психолозите са около 1000 лева.

Документите за кандидатстване може да бъдат подавани в деловодството на общината. Обявите за свободните работни места са разпратени и до Пловдивския университет, който ще се обърне към свои бивши и настоящи студенти.

Центровете и услугите, за които се търсят специалисти, са няколко.

Единият е в старата сграда паметник на културата на ул. „Димитър Цончев”. В нея ще има дневен център за деца с увреждания и център за обществена подкрепа за деца и семейства. Тя е с площ 900 квадратни метра и бе обновена за малко над 800 хиляди лева без ДДС.

Другите места, за които се търсят специалисти по новата програма, са в квартал „Южен” и в „Тракия”. Там има два центъра за настаняване от семеен тип.

Последната услуга е в наблюдавано жилище в блок в "Тракия". Там има места за четирима младежи, излезли от домове. Те могат да престоят там до 2 години.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Повече инфо

Повече инфо

16.12.2021 | 16:18

Ивчо, не си запознат-Тютюка не е от Герб,а от Кауза Пловдив..Голяма разлика, но за краденето си прав- ще топне човката пак и то здраво!

Отговори
2 0
Иво

Иво

16.12.2021 | 15:20

ГЕРП са царе в назначаването на безполезни калинки. Сега като не могат в държавните фирми продължават в общинските.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?