Следвайте ни

Отхвърлиха предложението на ГЕРБ да не се гледа заемът

viber icon

Общинските съветници отхвърлиха предложението на ГЕРБ точката за заема, който общината възнамерява да поеме, да бъде оттеглена от дневния ред на Общински съвет. Той е в размер на 40 млн. лева.

Средствата са предвидени за подлез „Модър - Царевец“, пробив до Водната палата, реконструкцията на ул. „Царевец“ и бул. „Хаджи Димитър“, а също така за доставка на техника за „Чистота“ и „Градини и паркове“. Кредитът ще се тегли за 20 години с тригодишен гратисен период и ниска лихва. Предложението беше от шефа на групата Йордан Илиев, но не срещна подкрепа. Един от мотивите беше, че не са включени екопроекти и изгрждането на велоалеи. 

Очаква се предложението на кмета Здравко Димитров да бъде гласувано, тъй като според предварителните разговори заема подкрепят съветниците от Кауза  Пловдив, Съюз за Пловдив, ВМРО, ЗС „Александър Стамболийски“, независимите без Слави Георгиев. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

мафия

мафия

14.07.2021 | 11:13

Тотев се уплаши, но останалата мафия, повечето от които са патерици и храненици на ГЕРБ ще гласуват заема, за да има пари за далавери! Тази Община се е превърнала в златно находище за определени фирми....

Отговори
3 1
Пловдивчанин

Пловдивчанин

14.07.2021 | 10:53

Веднага Оставка на Здраво Дебелия

Отговори
8 3
Петрови

Петрови

14.07.2021 | 10:37

Ще падне здраво лапане за Гергелан от тези 40 милиона. Съветниците на БСП за пореден път показаха, че работят само в частен интерес. Имат слаба, маргинална груба начело с вечния съветник Радев, който е омазан до ушите в далавери.

Отговори
9 4
Гласувайте   го

Гласувайте го

14.07.2021 | 10:22

Гергов мрази да чака.

Отговори
6 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?