49

Отхвърлиха предложението на ДБ за акциите в Панаира

Общинските съветници отхвърлиха на сесията днес предложението на групата на Демократична България за размяна на акциите с Община Варна в “Международен панаир” и “Пълдин туринвест”.

Точката отпадна още при обсъждането на дневния ред. Съветникът от групата “Алтернатива за Пловдив” Йордан Василев поска предложението на ДБ да отпадне с мотив, че няма смисъл, тъй като е декларативно.

“Вие какво защитавате - интереса на Пловдив или интереса на определени групи?”, атакува левицата д-р Веселка Христамян. И напомни, че противоречивото решение на ОбС е причината съдът да потвърди решението на Общото събрание на “Пълдин Туринвест” за прехвърлянето на 29 процента акции на община Варна от Панаира в “Пълдин туринвест”.

Йордан Василев пък изтъкна, че за акциите е взето решение в Общинския съвет на Варна, което обезмисля Пловдив да предлага друго решение. 

А Йордан Илиев, шеф на съветниците на ГЕРБ, цитира решението на пловдивския съд, с което е отменен отказът на Агенцията по вписвания като незаконосъобразен. 

“С вашето предложение въвеждаме хората в заблуждение. Все едно е да искаме совалка в космоса и заявяваме това на Каспичан. Нека да не създаваме  напразни очаквания и грешно усещане сред хората за Панаира”, обърна се към колегите Илиев. 

Снимки от Валентина Биларева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Гражданин

Гражданин

08.06.2023 | 12:33

Панаирът си е на държавата!

Отговори
1 0
Боян

Боян

08.06.2023 | 11:19

Продажниците от герб продължават да подаряват на свинаря! Наесен бай- бай!

Отговори
6 0
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

08.06.2023 | 11:08

великата адвокатка и тя като ристю...един ден като адвокат нема.....абе има докато вземаше майчинство...бати кътилите ... всички да се обединим и да изберем тони стойчева за кмет на следващите местни избори.....тая утайка на дб и пп и герб на тибунал....

Отговори
3 5
Спас Шуманов

Спас Шуманов

08.06.2023 | 10:49

Еееее що така? Аз съм най-умния и най-красивия от ГЕРБ.

Отговори
4 0
Веса какадуто

Веса какадуто

08.06.2023 | 10:46

Нагледахме се само на пиари и нищо правене от джендър партиите жълтопаветници.

Отговори
6 4
Веса какадуто

Веса какадуто

08.06.2023 | 10:45

Весо, гарга рошава,защо не протестираш във Варна пред Потника ?

Отговори
4 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?