Следвайте ни

Отец Антоний - посланик на Църквата в Европа

viber icon

Епископ Антоний, който досега служеше в Смолян, става помощник на Средно- и Западноевропейския митрополит Симеон. Най-младият български владика се премества на служение в Берлин като викариен епископ на дядо Симеон. Досега Негово преосвещенство беше заместник на митрополит Николай. Като ревностен пастир на православието и добър клирик Негово високопреосвещенство дядо Симеон поиска опитът му да се пренесе в цяла Европа. Седалището на Средно- и Западноевропейската митрополия е в столицата на Германия.

За две години, откакто владиката Антоний служи в Родопите, разви много успешна и плодотворна дейност и възроди православието в региона, където от векове не е имало владика.

Благодаря на Бога, щастлив съм, изборът ми е признание за служението ми. Този пост е огромна отговорност за мен, коментира за „Марица" епископ Антоний.

Радостното събитие е най-хубавият подарък и за майката на епископ Антоний, която днес празнува рожден ден.

Антоний е само на 32 години. Но с уменията си на проповедник и свещенослужител катери бързо йерархическата стълбица в Българската православна църква. На ръкоположението му в Пловдив дойдоха всички български митрополити.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?