71

Отчуждават два имота за продължението на бул. „Александър Стамболийски”

Още два имота се отчуждават принудително за продължението на бул. „Александър Стамболийски” съгласно ПУП - ПР (Подробен устройствен план - план за регулация), одобрен още през 2015 г. Предвижда се булевардът да се свърже с бул. „Цар Симеон” в „Тракия”, като мине през Кукленско и Асеновградско шосе.

И двата имота са малки. Единият се намира на бул. „Цар Борис III” в район „Южен”, с площ 137 кв. метра, и е собственост на Първа инвестиционна банка АД. За терена Община Пловдив е определила равностойна пазарна цена, изготвена от независим оценител, в размер на 7520 лева без ДДС.

Вторият имот се води на адрес „Константин Величков” 97 и е на „Найси кар” АД. За 153 кв. метра Общината дава 10 200 лева. Преди време бяха отчуждени други три имота, пак за същата цел.

Пътната връзка между бул. „Александър Стамболийски” до „Тракия” е включена  като един от приоритетните обекти на Пловдив в Плана за интегрирано развитие (ПИРО), защото значително ще разтовари движението в града.  Булевардът също е планиран за разширение, защото е изключително тесен, но според данните на администрацията най-напред трябва да бъдат отчуждени 54 имота от южната му страна между Кукленско и Коматевско шосе.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?