49

От втория опит: Пуснаха на търг паркинга на Пещерско шосе

Общинският терен на Пещерско шосе и ул. „Царевец” ще бъде разигран на търг под наем за 10 години, реши Общинският съвет на днешната сесия. Предложението беше внесено за гласуване за втори път, след като на една от предишните сесии не мина с мотив, че вместо да дава на частника Общината може да печели от местата за паркиране. 

За отдаване под наем гласуваха 30 съветници, 12 бяха против, а 3-ма се въздържаха. Още по време на обсъждането на дневния ред Георги Величков от Ние, гражданите, поиска да отпаднат двете предложения - за паркинга и за бившия ресторант "Марбея" на Гребния канал, който също е подготвен за отдаване под наем чрез търг.  

Кметът Здравко Димитров обаче отсече, че Община Пловдив не прави подаръци, а представя тези имоти под наем на търг и всеки може да кандидатства. 

Оказа се, че в Общинския съвет и до кмета са внесени възражения от хората, които имат  сгради в пространството между Пещерско шосе и ул. "Царевец" и водят съдебни дела. 

Шефът на дирекция „Общинска собственост” Николай Аджеларов увери обаче, че въпросните сгради не попадат в терена, който е отреден за разширение на Пещерско шосе и се отдава под наем временно, за 10 г.  Общинският имот с площ 7358 кв. метра ще бъде обявен на търг с начална цена 2207 лева с ДДС. 

Един от мотивите на кмета Здравко Димитров е, че има запитвания за паркиране от "Булфарма", УМБАЛ "Св. Георги" и РЗИ - Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Оф ама

Оф ама

10.02.2023 | 00:02

Нищо не разбрах от така написаното.

Отговори
2 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?