Следвайте ни

Реконструкция на ул. "Даме Груев" и разширение на бул. "Марица-север" искат от "Съюз за Пловдив"

viber icon

Съветниците  от „Съюз за Пловдив“ предлагат над  25 обекта в шестте района да бъдат включени в капиталовата програма на Община Пловдив за 2020 г. 

Поименният списък  на улици, тротоари, паркинги, детски градини  и детски площадки, които имат нужда от ремонт, е  внесен още в средата на декември в Общината, за да има достатъчно време администрацията да го обсъди.

„Голяма част от обектите не изискват много средства и няма да тежат на бюджета. При подготовката на предложението сме се съобразили с районните кметства, за да не дублираме обектите. Всички ремонти са важни и отдавна се очакват от гражданите“, коментира председателят на групата Евелин Парасков.

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ за пореден път настояват за реконструкция на ул. „Даме Груев“ в „Южен“. „Ремонтът частично ще отпуши трафика по бул. „Македония“ при стадион „Тодор Диев“ и Бетонния мост“, счита Парасков.

Той напомня, че „Даме Груев“ се върти в управленските програми 4-5 мандата, но  досега нищо не е свършено.

Вторият обект в „Южен“, който  трябва да бъде заложен в бюджета, е продължението на бул. „Македония“ от бул. „Никола Вапцаров“ до бул. „Александър Стамболийски“.

Разширението на бул. „Марица“ в район „Северен“ е крайно необходимо  за подобряване на организацията на движението и благоустрояване на цялата крайречна зона,  като най-напред трябва да се изготви проект, категорични са съветниците от „Съюз за Пловдив“.

Те  предлагат  в бюджета да се планират средства за проектиране на продължение на бул. „Свобода“  до ул. „Рая“ и връзка с бул. „Шести  септември“.

Както и в предишния мандат, те искат да се осигурят пари за проектиране на пешеходен подлез под жп линията в „Прослав“.  Жителите на квартала от  2014 г. чакат  за безопасно преминаване. По предложение на „Съюз за Пловдив“ през 2016 г. в бюджета  бяха заложени  50 000 лв. за проектиране, но няма информация дали е изготвен проект.

 В „Тракия“  трябва да бъде санирана ДГ „Еделвайс”, която се намира на ул. „Теофан Райнов“ №4. За "Централен" настояват за финансиране на реконструкцията на  ул.  „Димчо Дебелянов“  и „Щросмайер“, за които има   изготвени проекти.

В  списъка с обектите  съветниците от  „Съюз за Пловдив“  са включили                 проектиране  на връзката  на ул. "Богомил" с бул. "Санкт Петербург" в „Източен“. В момента  на това място има черен път с локви и кал.

„Повечето от обектите сме предлагали за финансиране и в миналия мандат, но те така и не се случиха. Надяваме се, че в този мандат ще бъдат реализирани“, каза Евелин Парасков.

От „Съюз за Пловдив“ ще поискат среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров и неговия заместник по строителството Пламен Райчев, за да обсъдят направените предложения. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?