Следвайте ни

От последните минути: Протестиращите блокираха хотел "Санкт Петербург" СНИМКИ

Обградиха сградата, в която се намират официалните гости на града по повод Съединението

viber icon

Протестиращи блокираха хотел "Санкт Петербург", в който са отседнали официалните гости, дошли в Пловдив по повод деня на Съединението. В момента вътре се провежда традиционният прием на кмета за гостите на празника.

Около 20 полицаи са препречили официалния вход на хотела.

"И аз съм баща, тук съм заради всички ни. Пазете ни!", викна срещу униформените мъж от шествието, но без да прекрачва символичните заграждения. Оказа се, че Генади Андреев има двама сина. Преди време пострадали в спречкване с роми. Мъжът обвинява полицията, че не реагирала адекватно на обаждането му на 112.

По команда на организатора Любомир Чакъров останалите сгънаха 50-метровия флаг.

Голяма част от протестиращите по трасето си тръгнаха и походът вече наброява не повече от стотина души.

"Доволна съм, че все пак ни пуснаха на площада. Не очаквах полицията да ни допусне", коментира жена, която върви със съпруга си, въпреки че вече доста се отдалечили от дома си от другата страна на моста.

Тя обаче изрази съжаление, че твърде малко хора са участвали в шествието. Трябвало освиркванията по време на зарята да имат по-голяма сила.

"Трябва да пазите нас, не тях! Ние ви плащаме заплатите", обърна се към полицаите на входа на хотела разгневен мъж и затъкна десетолевка в мокетната настилка на стълбите.

Младо момче обаче веднага след него ги изкачи, застана на крачка от униформените и ги увери, че хората от шествието ги уважават и те не са виновни, че се оказват буфер между властта и протестиращите.

"Караянчева, излизай!", кресна пък жена от похода.

Всичко, което се случва пред хотела, се заснема с видеокамера от един от полицаите.

Снимки: Наташа Манева

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Коментари (20)

АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

07.09.2020 | 12:44

А СВИНСКОТО ПОСОЛСТВО В СОФИЯ И КОНСУЛСТВАТА НА СВИНЯТА У ВАРНА И РУСЕ, КОГА ???

Отговори
1 2
Хора

Хора

07.09.2020 | 12:26

Хора, нека не си затварям очите, това не е никакъв протест, по улиците ни шества социалфашизма. Да ви напомня за 30 38 год. и Хитлер.

Отговори
7 5
Ели

Ели

07.09.2020 | 10:57

Кой разреши ГАСТРОЛИРАЩИ ПРОТЕСТЪРИ да дишат в Пловдив?

Отговори
10 5
Димитър

Димитър

06.09.2020 | 23:16

Като се вгледам в изкривените от злоба лица Бабикян и рожбата на комунизма Минеков, си задавам въпроса; Може ли интелигентен и мислещ човек да ги приеме за свои водачи? Всяка вечер те увеличават банковите си сметки с мръсните пари на мафията и тайните служби на постсъветска Русия. Стар техен трик е износа на революция. Особено когато империята им се разпада. По една или друга причина, България в момента е приоритетна цел в опита на Русия да отслаби и евентуално разруши ЕС. Апетита им се засили с превземането на президентската институция. Тъжно е, че днешният ни президент е марионетка на чужда и враждебна империя. Не бих се учудил, ако в бъдеще не се осветлят и факти за това. Знаят, че при редовни избори нямат никакъв шанс. Впрочем, ако влезем в хипотезата на незабавна оставка, ще станем свидетели на грандиозно политическо шоу. Още след съставяне на служебен кабинет, разнородните играчи от протеста ще се хванат гуша за гуша. Лошото е, че ще плащаме ние. За няколко месеца служебно правителство, България ще бъде буквално опоскана. За това и ги оприличавам на ято африкански скакалци. След тях - мор! Ако им разрешим!

Отговори
34 12
Прочетено в "Дневник"

Прочетено в "Дневник"

06.09.2020 | 23:25

"1. ГЕРБ подкрепя руските енергийни проекти и налива милиарди левове в тях. Става дума за Белене и Турски поток, които от ГЕРБ подкрепят напълно 2. ГЕРБ отказа да допусне изграждането във Варна на военноморска база на НАТО. Вместо нея направи логистичен център, който е просто сграда. Не помага на отбраната на страната 3. ГЕРБ не прави нищо за пълзящата русификация по Черноморието. В бъдеще това може да се доведе до Украински сценарии според някои експерти 4. ГЕРБ не реагира на про-руските пара военни организации и дезинформацията от Кремъл. Двете са заплаха за членството ни в ЕС и неведнъж са били причина за морална паника в обществото по несъществуващи проблеми като норвежците , ваксините, 5 G и т.н. 5. ГЕРБ не премахна съветските паметници в България, а прави обратното. Паметникът в София е строго охраняван и от ГЕРБ не казват и дума по тази тема. Няма санкции срещу Руското посолство, когато посланикът им си позволи да прави исторически неверни твърдения на големи български празници 6. Премиерът има лични отношения с Валентин Златев, който е бизнесмен с много връзки в Москва. Това не е единственият случай на близост между ГЕРБ и проруски олигарси 7. ГЕРБ позволява на Лукойл в продължение на години да не плаща данъци и не прави сериозни проверки, което ощетява гражданите и държавата"

Отговори
11 24
Геро

Геро

07.09.2020 | 07:20

Прочетено в “дневник”: Това са вестници на Прокопиев, така че там информацията е лъжа и предоставена по начин по който да се хареса на комунягите. Христо Иванов -Маджо и Прокопиев са приятели и за това не го закача за палата в Созопол, също затворил пътя към плажа! Изглежда човека в Дубай си е купувал медии на килограм.

Отговори
18 3
Ели

Ели

07.09.2020 | 10:49

Сериозни въпроси изискват сериозни отговори в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!

Отговори
4 3
Питанка

Питанка

06.09.2020 | 22:31

Що са при гергов

Отговори
15 0
Сан Гергов Бург

Сан Гергов Бург

06.09.2020 | 22:46

Да му благодарят за ограбените и разпродадени къщи в Стария град,за панаира да му благодарят и за това ,че разбива бесепето и им го сервира на тепсия за да го съсипят и да нямат проблеми с изборите ,трябва предварително да му благодарят!

Отговори
22 5
Отговор на Питанката

Отговор на Питанката

06.09.2020 | 23:12

Щото са от една Партия - БКП!

Отговори
15 8
Кик

Кик

06.09.2020 | 22:29

А истинските българи са Винкела, сикаджийската мутра, Магарешки и Шкембето. Да ви имам истинските българи. които ги нямаше никакви на трибуната...ще свърши цялата работа с една червена бюлетина на интерпол и вашата мутра и дотам ще бъде.

Отговори
14 26
Дано!

Дано!

06.09.2020 | 23:12

Дай Боже да стане така!

Отговори
5 13
Бъбу

Бъбу

06.09.2020 | 22:26

Радев е позор, оставка и затвор, време е за контрапротест в Пловдив, не желая такива като хасковския каунь да замърсяват с присъствието си града ни. Днес този не случайно е охраняван толкова строго от нсо, пазен е от народната любов и на площада са били допускани само хора предварително проучени че са от протестите и ще скандират за него, за това беше тсзи невиждана досега охрана и така създадения допуск, за да му дадат възможност необезпокоявано да плюе.

Отговори
44 20
Геро

Геро

07.09.2020 | 07:26

На тях им платено, те в момента в който са взели парите и са се отказали да бъдат българи. Заради пари се изправиха срещу българи, и това благодарение на Радев, който ги призова към насилие и кръв.

Отговори
17 6
Съединен Българин

Съединен Българин

06.09.2020 | 22:19

Тези които викаха по време на официалните речи и зарята, не са истински българи, а прости и ограничени хора.Опитаха се да развалят най-българския празник.Май повечето са чики-рики.

Отговори
37 15
Ман

Ман

06.09.2020 | 23:02

Кой е истински българин, бе суджук ? Стъкито ли ?

Отговори
14 21
Дано!

Дано!

06.09.2020 | 23:13

Вероятно , цитирам, "простата кърджалийска п***а". И Стъкито разбира се. Ха ха ха.

Отговори
9 22
Геро

Геро

07.09.2020 | 07:27

На тях им платено, те в момента в който са взели парите и са се отказали да бъдат българи. Заради пари се изправиха срещу българи, и това благодарение на Радев, който ги призова към насилие и кръв.

Отговори
11 4
Рвпресиран

Рвпресиран

06.09.2020 | 22:16

Актьорът, който не ходи на работа ли ще е новият репресирана от системата

Отговори
25 7
Някой си

Някой си

06.09.2020 | 22:09

Ясно една лудница тъкмо ще ги побере-там да си викат на воля.

Отговори
31 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?