Следвайте ни

Въздухът в Пловдив по-чист, водата се губи в тръбите

viber icon

В годината на Европейската столица на културата пловдивчани и туристи са дишали мръсен въздух 69 дни. Това показват данните от отчета за изпълнението на програмата за опазването на околната среда на територията на Пловдив през 2019 г.  Анализът е внесен от кмета Здравко Димитров за обсъждане в Общинския съвет с намеренията за засилване на мерките за чиста градска среда.

Добрата новина е, че през миналата година дните с превишения на допустимата норма за съдържание на фини прахови частици във въздуха са били най-малко  за последните девет години. Същата  картина - 69 дни замърсяване, е отчетена и през 2015-та.  За сравнение, през 2013 г. имаше почти  200 дни със завишени количества прах във въздуха. 

Няма подобрение обаче при водата. Замърсявания там не са установени, но в старите тръби се губят 65,44 процента от количествата, които се добиват от ВиК.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (1)

Черен Петър

Черен Петър

03.06.2020 | 15:33

Въздуха стана по-чист, покрай пандемията и забраната за пътуванията и кпп-та т.е. въздуха е мръсен само и предимно от старите ви коли, защо показвате снимка пушещи комини, като те са една по-малка част от замърсяването му!?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?