Следвайте ни

От конкурса "История с Марица": Момиче в речната магия

viber icon

Таня Димова и Силвия Димитрова са победителки в конкурса, обявен от вестник "Марица" и Marica.bg, във връзка с юбилея ни. Те ще бъдат отличени със специални награди. Книги ще получат всички участници, изпратили ни свои творби. Благодарим на верните си читатели!

Това е есето на Силвия Димитрова: "Момиче в речната магия".

Реката е сред най-красивите творения на природата. Тук, в Пловдивското поле, тя е спокойна. Леглото ѝ е широко, дъното - плитко, песъчливо, на много места  са образувани малки острови, обрасли с върби и храсти. Нейното ромолене, чистотата ѝ, красотата на отраженията на слънцето в нея ни показват и разкриват един друг уникален смисъл, който носи тя. Тя е символ на живота!

Водата, която тече, която се мени, е един от най-значимите знаци към нас, хората. Като промяната в мисленето, в личния мотив да продължим напред, използвайки разумно всички блага, с които ни е дарила природата.

А момичето от снимката просто спря, загледа се в бистрите води на Марица и си даде сметка, че познава само една една малка част от голямата река, една твърде малка част от живота. И пое по пътя към познанието, защото както водата, така и животът крие много неизвестни за човека вълшебства. А тази магия, на която очите и душата можеха да се насладят, превръщаше всичко в смисъл. Смисъл, в който тя виждаше своята свобода.

Тя е символ на живота!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?