46
Следвайте ни

От година ровели схемата за милиони в градския транспорт на Пловдив

viber icon

Пловдивските превозвачи Веселин Дошков и Иван Чолаков, които получиха обвинения, са отчитали неправомерни загуби. Те са вписвали в пътните листове по-дълги курсове от реално направените, стана ясно от думите на Славчо Алексиев, който е началник на  Икономическа полиция. Акцията е продължила година и е била съвместна с ДАНС.

"Успяхме да неутрализираме риска град Пловдив и Асеновград да останат без градски транспорт, като предотвратихме изтичането на общински и държавни средства за подпомагане на градския транспорт", коментира Алексиев. 

В схемата заедно с двамата превозвачи, са участвали и четирима общински служители от Пловдив и Асеновград - шефът на ОКТ Пламен Вълков, предшественика му Борислав Кръстев и главният счетоводител Лидия Пастърмаджиева. Всички те са с мерки за неотклонение.

 Схемата е ставала като дружествата са подавали отчетни документи в общините за изплащане на суми за подпомагане на транспорта - декларирали, че работят на загуба, а в пътните листове са отбелязвали по-дълги пробези, отколкото са извършили реални. Затова срещу тях са повдигнати обвинения за документни измами, а срещу общинските служители - за длъжностни престъпления.

Шефът на пловдивската полиция Димитър Балев подчерта, че скоро завършилата структурна и кадрова промяна,  която е била проведена в отдел Икономическа полиция в Пловдив, е довела до подобряване ефективността на структурата. Само за последния месец са реализирани 6 успешни акции.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Божана

Божана

22.10.2021 | 19:25

Конфискация на цялото им имущество и в затвора и частниците и администрацията !!!

Отговори
2 0
Ескейп

Ескейп

22.10.2021 | 18:05

И журналистите са като дансаджии и ИП, не им е ясна материята, а данъчните се правят на нипричом. Неса отчитали ЗАГУБИ, а са укривали приходи, като не продават, не отчитат билети. Укриват приходи. Вижте им стандарта на живот и на тримата и ще ви стане ясно. Имоти в БГ и по Европа, коли, яхти момичета и т.н. всичко това става с много пари........ама НАПа лапа, диря няма.

Отговори
2 0
незнаен

незнаен

22.10.2021 | 14:00

КЪДЕ Е СВЕТЛА ПЕНДОВА ДА КОМЕНТИРА ТЯ СЕ СКЪТАВА ВИНАГИ ЗАЩО ЛИ

Отговори
1 0
ха ха ха

ха ха ха

22.10.2021 | 12:47

Пълен смях шатак в торба! Единственото истинско в цялата работа е че това се знае и то не от година а от години ама такива лайна се вадят не когато стават а когато трябва а именно преди избори. И сега кво прайм? Гледам тука и имена се цитират и за престъпления се говори а наказания? Я ги разместете малко,кой директор във ВиК кой счетоводител във водния проект че много се размирисва пък там ако имат някой подполковник от пречиствателната дето се е повмирисал от отпадните води де не от нещо друго го пратете директор в Организация на транспорта и всичко ще си мине гладко...до следващите избори!

Отговори
4 0
СЪН ДЪЛБОК...

СЪН ДЪЛБОК...

22.10.2021 | 12:38

А ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ КЪДЕ БЕШЕ???!!! ЧАКАТ НА ГОТОВО НЯКОЙ ДА ИМ СВЪРШИ РАБОТАТА....НЯКОЙ ЖУРНАЛИСТ ДА ИМ СВЪРШИ РАБОТАТА ...И ПОСЛЕ ПОЧВАТ С ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИТЕ И ОПРАВДАНИЯТА НИЕ ГИ НАБЛЮДАВАХМЕ ОТ 100 ГОДИНИ...И ЧАКАХМЕ 101 -ВАТА ТА ДА СЕ НАПНЕМ..... ЦЯЛ ГРАД ГО ЗНАЕ ТОЯ ПРОБЛЕМ ИКОНОМИЧЕСКАПОЛИЦИЯ СЕ СЪБУДИ......ОТ ЛЕТАРГИЯТА... СПАНЕ ГОЛЯМО И ОГЛУШКИ.....ТОВА Е ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ----

Отговори
8 0
Пълни

Пълни

22.10.2021 | 12:44

Чеки.д.ж.и.и. са икономическа. Някой им е звъннал от София да реализират преди изборите,иначе още година щяха да ровят. Има слухове че много куки са болни, някой знае ли?

Отговори
7 0
Ровиш Ровиш и много мирише

Ровиш Ровиш и много мирише

22.10.2021 | 12:28

Мъ ние знаехме че ровят нещото Щото много миришеше през това време То и Испанците се изнизаха тихомълком от тази воня Ама дали са Испанци или нашите чифути с Български паспорти дадоха едни наши пари на едни други чифути със Испански паспорти това надявам се ще разберат нашите правнуци в часовете им по История Сега не

Отговори
4 0
Къртицата!

Къртицата!

22.10.2021 | 12:17

Като ровят от години да извадят и старите разработки и документи и да се преключва с тази мъка! Тогава задължително трябва да сложат белезници и на Мамин Ваню и на Менденоса, защото те са е измислили тази схема!

Отговори
12 1
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

22.10.2021 | 11:48

Като го няма герберският чадър, почват да изкачат далаверите. Сега да видим прокуратурата и тук ли ще си трае, както по отношение на Борисов и компания. Дошков е дребна риба, може да демонстрират малко активност.

Отговори
11 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?