71

От днес: Колите тръгват през подлез „Модър – Царевец” и бул. „Хаджи Димитър” в Пловдив СНИМКИ

Очаква се реконструкцията на Бетонния мост да започне от 17 юни 

 

Глътка въздух в трафика в Пловдив ще има от днес, след като се пусне движението през подлез „Модър – Царевец”  и кръстовището на бул. „Хаджи Димитър” с ул. „Солунска”. 

От Община Пловдив уточниха, че днес в 14 часа загражденията ще бъдат махнати, защото преди това  комисията  с участието на КАТ трябва да проверят дали всички пътни знаци са сложени.   

На "горещия" обект вчера строителите от фирма "София асфалт" бързаха да завършат настилката, както „Марица” писа. Кметът Костадин Димитров  се готвеше да  отвори важната връзка , но постави изричното условие  да има  хоризонтална маркировка и пътни знаци, за да не се стига до хаос и инциденти. 

Подлезът под жп линията беше изцяло завършен в края на март от фирма „Драгиев и ко”, но отварянето му се забави заради обходния колектор, който се изпълнява от консорциум „Еко Проект” по договор с ВиК ЕООД.  

Колите обаче ще могат да минават през новия тунел по ограничен маршрут - от Коматевско шосе по ул. „Модър” до кръстовището" с бул. „Хаджи Димитър” и „Солунска”.

На ул. „Царевец” в посока Пещерско шосе продължава реконструкцията на водопровода и канализацията и участъкът от ул. "Солунска" до "Равнища" е затворен. В тази отсечка се подменят тръби, от западната страна се прокарва колекторът.   

Стартът на проекта за подлеза беше даден от кмета Здравко Димитров в началото на неговия мандат. Преди няколко години, при кметуването на Иван Тотев, Общината, Министерството на транспорта  и НКЖИ се договориха да се прокопае тунел под жп линията, да се преместят железопътните съоръжения и отново да се засипе с пръст. Така градът спести близо 3 млн. лева за подлеза.

Освен пробива под жп линията са разширени ул. "Модър" покрай Транспортна болница и ул. "Царевец" до бул. "Хаджи Димитър".

Изградени са удобни пешеходни тротоари и велоалея, от двете страни на тунела са монтирани асансьори, има ново улично осветление и зеленина.

Пътната връзка между районите "Южен" и "Западен" е завършена без забележки, с оценка на приемателната комисия, че е изпълнена по проект и в съответствие със съвременните изисквания. 

Очаква се реконструкцията на Бетонния мост да започне от 17 юни. 

Оцени новината

Оцени новината
4.6/5 от 8 оценки
4.6/5 от 8 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?