Следвайте ни

От читателите: Улица "Даме Груев" поглъща всичко

Паважът е разкъртен, а колите газят кал около Събота пазара и замърсяват града, твърди учителят Георги Георгиев

viber icon

Няколко улици около Събота пазара са разбити и в дупките се събира дъждовна вода. Колите газят кал и я разнасят из града. Защо ли се чудим, че въздухът се замърсява с прах? Този риторичен въпрос задава пенсионираният учител Георги Георгиев, който живее в "Кючук Париж" близо до тържището. Георги Георгиев е възмутен, че силно натоварената улица "Даме Груев" също е с разместен паваж, а в средата  при дъжд се образува огромна локва. Тротоарът е с изпотрошени плочки. Георги Георгиев е изпратил писмо до кмета на "Южен" Борислав Инчев с апел за ремонт.

Между ул. "Даме Груев" и "Иван Гарванов" в посока Събота пазара пространството пред блоковете се ползва за паркиране. И тук теренът прилича на разорана целина с дълбоки кални ями, видя екипът на "Марица". На ул. "Гоце Делчев", която води към Събота пазара, пешеходците се спъват в разместени плочки. Те са сложени сигурно в средата на миналия век и са пропаднали. 

Живеещите в Кючука напомнят, че дори и според старите градоустройствени планове ул. "Даме Груев" е предвидена за реконструкция и разширение. Преди Десети ноември дори е правен проект. Тогава са отчуждени  две къщи, но за строителството не се намерили пари и до реализация на проекта не се е стигнало. Паважът е отеснял за натоварения трафик и пропуска колите като през фуния - с изчакване  на шофьорите и ядове.

"В бюджета за миналата година бяха планирани 40 000 лева за проектиране, община Пловдив обяви обществена поръчка, но кандидати нямаше. Предполагам, че ще се вземе решение за пряко договаряне с проектантски колектив. Средствата са прехвърлени за 2018 г.", обясни за "Марица" Борислав Инчев. Той се надява, че ако до няколко месеца се изготви проект, реконструкцията на първия етап от ул. "Даме Груев" ще започне през октомври или най-късно ноември.

Районът няма много средства за ремонти, но трябва да се справяме, твърди кметът на "Южен" . Строителната програма ще бъде подготвена тази седмица, след като се пресметнат парите, които се дават за района с градския бюджет. Твърдо за улиците в Коматево има един милион лева, но за останалите, които се нуждаят от ремонт, тепърва ще се правят разчети.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?