Следвайте ни

От читателите: Махнете таратайките от улиците! (СНИМКИ)

viber icon

Община Пловдив трябва да разчисти негодните автомобили, които задръстват улиците, призова Елвира Чернаева, която живее в квартала зад Новотела. Адски много трошки - ръждясали и със спукани гуми, заемат оскъдните места в района, където доста от улиците са включени в синя зона, твърди читателката на "Марица". Тя дава пример с два автомобила - бяла лада и син фолксваген голф, които стоят, без да мърдат, на уличното платно на ул. "Кутловица" пред кооперация с № 2. Парадоксално е, че имат стикери за платен годишен преглед и се чудя кой е издал този документ, след като колите са във видимо лошо състояние, недоумява жената.

Ул. "Кутловица" се намира до ул. "Ибър" и "Зл. Бояджиев" до Новотела. И трите улици, както впрочем и съседните, вчера бяха запълнени до дупка с паркирани плътно една зад друга коли, провери екипът на "Марица".  Живеещите тук разказаха, че за места се води същинска война. Стига се до страхотни разправии и пукане на гуми, защото кварталът е презастроен, улиците са много тесни, а паркинги няма. Вместо едноетажните къщи, строени навремето, се издигат кооперации на 3 - 6, че и повече етажи. Всяка от тях има най-много по два - три гаража, а някои - нито един. И двата автомобила - голфът и ладата - имат стикери. Ладата, проядена от ръжда, е минала през технически преглед през 2013 г., но има застраховка за тази година. 

Не можем да ги махнем, след като имат документи за технически преглед, отсече кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев.  Правилата за принудителното вдигане на автомобили от улици и площади са определени с решение на Общинския съвет. В морга може да бъде откарана само таратайка, спряна от движение и без технически преглед. / Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

мм

мм

24.11.2014 | 14:37

шшшшшшшшшшшшшш... Нямам против да се махат стари коли, ама тия още малко километража ще почнат да следят за да видят движи ли се тая кола. А да не говорим колко са пиклите с пластмасовите си трошки, модели след 2000-та година. Види стара кола, която не я кефи и в комбинация с недоволството, че пак не може да паркира, ходи и реве и пише, щото така е по-лесно. Тая \"Лада\" на снимката от пръв поглед си личи, че се кара. Това, че е очукана само на вас ви пречи. Даже май \"Поло\"-то зад нея е със спаднали гуми, ама нали вади естетическо присъствие, та нищо няма да кажем.

Отговори
0 0
...

...

24.11.2014 | 12:36

Ладата е подлежала на преглед до 4 месец 2013 г . кое и е редовното не знам.На стикера на стъклото се отбелязва месеца и година в която трябва МПС да се представи на Т.П.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?