1939

От читателите: Къде са предпазните парапети до хотел "Лайпциг" на бул. „Руски“

Кошчетата и парапетите, поставени след реконструкцията, загрозяват красивия бул. „Руски“, твърди Румяна Йорданова в сигнала си  до „Марица“ и настоява градската управа да вземе мерки за подобряване на градския дизайн.

„Още докато течеше гаранционния срок на ремонта, подадох сигнал за отвратителните кошчета, които никак не се вписват във визията на тази емблематична улица за града! Отговор обаче от нашите управници - НИКАКЪВ!  Не знам кой е проектантът на тези грозни кошчета, които не само че не отговарят естетически, но са и крайно нефункционални“, коментира пловдивчанка.  

Румяна Йорданова поставя остро и въпроса за парапетите. „Тези заграждения на места са съборени и пешеходците са направили още по-грозни и кални пътеки, унищожавайки зеленината. Но те не са виновни, защото  все пак трябва някъде да пресекат. Парапети след хотел "Лайпциг" липсват! Тогава защо изобщо се поставят?“, негодува читателката на „Марица“, изпратила до редакцията и снимки. Според нея  този красив  знаков булевард трябваше да има красиви пейки и кошчета, които да подчертават неговата атмосфера.

„Над 30 пъти само миналата година са поставяни нови преградни пана на посочените места на бул. „Руски“. Понякога те не оцеляват дори за ден. Правени са заварки, за да е трудно премахването им, но и това не дава ефект“, обясниха от ОП „Организация и контрол на транспорта“  по повод на критиките на Татяна Йорданова.

От предприятието допълват, че по информация на очевидци паната се премахват  от живеещите наблизо, които не желаят да изминат по-малко от 100-тина метра до най-близката пешеходна пътека при хотел „Лайпциг“. Както се вижда и от снимките към сигнала, хората дори са си поставили плочки и са отъпкали зелени площи, за да преминават по-лесно. Изграждането на допълнителните пътеки пък противоречи на закона, твърдят от ОКТ.

За премахването на парапетите е изпратен сигнал до полицията, за да бъдат установени и санкционирани нарушителите. Цената на едно преградно пано е 54 лв., но тя нараства значително, като към нея се включат шпилките и трудът за монтирането, уточняват от предприятието.

Кошчетата и пейките по алеята в разделителната ивица на бул. "Руски"  се стопанисват от Община Пловдив. За куриоз, откакто  преди четири години е завършила  реконструкцията, обектът и досега не е прехвърлен на "Градини и паркове" за поддръжка.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Още за велоалеята

Още за велоалеята

30.01.2023 | 11:11

Преди имаше пътечки с плочки за пресичане, сега няма, има огради. И велосипедистите, ако ползват велоалеята, ще е за транзит от гарата до горния край на Бунарджика. И на всяко кръстовище трябва да пресичат на три пъти или да рискуват да ги блъснат. Затова повечето карат или по тротоарите, или през кварталите.

Отговори
4 0
Помните този епохален двугодишен ремонт на Руски

Помните този епохален двугодишен ремонт на Руски

30.01.2023 | 10:47

Тръби някакви смениха, асфалтираха, а после какво? Ами почнаха да измислят нови и нови неща, все за още пари. Тоя парапети, велоалея по средата, дето никой не я ползва, пейки за велосипедистите, кошчетата, сигурно хиляда, три ненужни светофара, да мигат в жълто, пътни знаци на всеки десет метра, колчета по тротоара, та наглите собственици на заложни къщи да си спират джиповете на платното, преди поне ги качваха на тротоара и не задръстваха.

Отговори
5 0
Предположение

Предположение

30.01.2023 | 10:34

Предполагам, парапетите лежат кротко сгънати в нечие Чекмедже?

Отговори
15 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?