1939

От читателите: Извадете на светло всичко за ремонта на ул. „Царевец”

За пълна прозрачност на предстоящото разширение и реконструкция на ул. „Царевец” настоява читателят на „Марица” Георги Шулев.

”Изминаха доста месеци и водени от обществения интерес, желаем да научим развитието по проекта - да се представи най-накрая визуално целият проект, кога ще стартира, кой ще го изпълнява, какви строителни работи включва, има ли реално удвояване на габарита, колко са етапите, кога обектът ще бъде завършен и колко струва? Докъде стигна отчуждаването на имоти и кога ще премахнат и останалите, които продължават да работятq за разлика от другите, които вече са съборени”, изброява Георги Шулев.

Обществената поръчка за разширението и реконструкцията на ул. „Царевец“ от бул. „Хаджи Димитър“ до „Свобода“ беше обявена  през миналата година от Община Пловдив, като странното е, че неин възложител по е зам.-кметът по социална политика Георги Титюков. С протокол на 2 декември тръжната комисия класира на първо място консорциум „Царевец 22” с водещ участник „София Асфалт”, която изпълнява в момента ремонта на бул. „Хаджи Димитър“.  На второ място е класирана  фирма „Запрянови-03”, а общо петима бяха участниците за ремонта на една от основните улици в район „Западен”. Трима от кандидатите бяха отстранени с мотив, че не са изпълнили всички условия, посочени в тръжната документация.

„До този момент договор не е подписан, а проектът ще бъде оповестен, когато се изготви, защото поръчката се възлага на инженеринг - проектиране и изпълнение“, каза по повод на питането на читателя на „Марица“ Георги Титюков.

Прогнозната стойност на обекта е 4 145 600 лева.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?