1939

От читателите: Инжектираха с дизел две тополи в "Беломорски"

Злосторници унищожиха две големи тополи в частен имот кв. "Беломорски", алармира читателят на "Марица" Димчо Тамбушев. Подобни дървета съставляват единствената зеленина в разрастващия се квартал, в който няма нито един парк.

Това не е единственият набег на вандалите, твърди г-н Тамбушев. 

"В двора ми имам над 40 различни дървета, за които от години се грижа - тополи, орех, райска ябълка, смокиня и др. Имах и три кучета - убиха две, простреляха ми и третото, но за щастие то оцеля. Не знам на кого пречат дърветата и животните или просто хората са лоши", размишлява Димчо Тамбушев.

В двете 20-годишни тополи има множество дупки, причинени от неизвестен извършител. 

"Ходих до кметството в "Южен", разговарях и с еколози. В тополите е инжектирано дизелово гориво. Сложих спринцовки с вода, опитвайки да извадя нафтата от дърветата. Запълних дупките с дървесина, както ме посъветваха. Казват, че шансовете да спася тополите не са големи, но ще направя всичко по силите си", споделя потърпевшият. Той е подал жалба и в Първо районно и се надява извършителите да бъдат открити. 

Текст: Николай Драганов

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Дървета

Дървета

28.11.2022 | 10:41

Интересното е че можеш да засаждаш но след това ако искаш да направиш промяна не може, законите може би трябва да са така, режеш едно, засаждаш едно дърво без знзчение къде, това дава възможност за поправка при грешки в засаждането, не е редно да ставаме роби на едно или друго дърво, при нас е така, лично аз засъдих две борчета и след 20 гофини ела да видиш на покрива е пълно с иглички, водата въпреки наклона не може бързо да се изтича и връща под керемидите и по трипъти на година човек трябва да почиства двата ската и олуците, то пари то чудо, е как да го разберат хората този проблем като не ги удря по джоба, е хайде стига с тези дървета че взе да ми идва доста в повече.

Отговори
5 9
!!!

!!!

29.11.2022 | 00:59

Като ти е писнало от дървета стой си в коптора в големия град и не се меси.Няма нужда от твоето мнение.Високо растящи дървета непосредствено до къща не се сеят.

Отговори
7 0
Има такъв народ!

Има такъв народ!

28.11.2022 | 10:08

Има такъв народ, Димчо!

Отговори
9 0
Дон

Дон

28.11.2022 | 10:36

Ако въобще може да се нарича,, народ ". Сган колкото искаш.

Отговори
11 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?