49

От басейн "Младост" призоваха: Душ до 5 минути, тренировка до час!

От ръководството на Общински плувен комплекс призоваха за спазване на Правилника за вътрешния ред на басейн „Младост“, с който са запознати всички плувни клубове, използващи съоръжението.

„Всяка година по това време се изправяме пред едни и същи проблеми, защото е началото на учебната година и в клубовете има както записани нови трениращи, така понякога и нови треньори. Апелираме към всички, ползващи услугите на общинския плувен басейн, да се запознаят не само с правата си, но и със своите задължения и отговорности. Съгласно изискванията, Правилникът за вътрешния ред на басейна е поставен на видно място във фоайето на басейна. Всички треньори са запознати с него и са се подписали за това. Въпреки всичко обаче, винаги има родители, които желаят да запишат деца, които са под 7 години, да тренират при нас, а по Правилник това е недопустимо“, разказа Александър Радев, ръководител „Строително-ремонтни дейности“ в Спортни имоти към ОП „Жилфонд“, което стопанисва съоръжението.

Той поясни, че съгласно инструкцията температурата във водата се поддържа в рамките на 26-28 градуса, но за деца под 7 години водата трябва да е над 28 градуса. „В същото време басейнът е основна база за тренировки на картотекирани състезатели, както и за ученици от спортно училище с профил плуване, които провеждат продължителни тренировки всеки ден. Топлата вода може да доведе до прегряване и увреждане на здравето при активно трениращите“, аргументира се Радев. Той отбеляза, че с решение на Общински съвет е определено тренировките за начинаещи и граждани да бъдат с продължителност до 60 мин., а душът – до 5 минути. Радев показа и направените ремонтни дейности в помещенията на комплекса, за да станат условията за младите плувци по-добри, както и вече напълно оборудвания лекарски кабинет.

Според Саша Тодорова, мениджър екип на Общински плувен комплекс, друг проблем с новите записани да тренират, идва от желанието на родителите им да присъстват в басейна.

„В правилника изрично е записано, че родителите водят децата до входа, след което ги поверяват на треньорите. Не можем да пускаме в басейна външни лица по време на учебно-тренировъчна дейност. Родители и придружители могат да присъстват само при мероприятия, организирани от някой от клубовете. Нормално е децата над 7-годишна възраст да могат да се обслужват самостоятелно. При необходимост от съдействие, треньорът е този, който трябва да им помогне. Напомняме на родителите, че всеки от треньорите има ограничен капацитет и за да е пълноценно обучението и обгрижването, е необходимо да работи с ограничен брой деца. Нека не забравяме, че желаещите да ползват басейна са многократно повече от капацитета на съоръжението“, заяви Тодорова.

Тя поясни още, че графикът за тренировки се прави от клубовете, а от екипа за управление на басейна само следят неговото спазване, както и на Правилника за вътрешния ред.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мимето

Мимето

04.10.2022 | 16:24

Ако някой не може да вземе душ за 5 минути значи не се е къпал поне седмица. Това да не е градска баня с теляк.

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?