Следвайте ни

От 15.09.: Цивилни полицаи дебнат за наркодилъри край училищата

viber icon

Униформени и цивилни полицаи ще се грижат за сигурността и опазването на обществения ред край училищата в Пловдив и региона. Те ще дебнат внимателно също за гамени и дилъри, които си позволяват да погазят закона, информират от пловдивската полиция. 

С настъпването на 15 септември до края на учебната година пред всяко училище и детска градина ще бъдат разположени патрулни автомобили. Освен охранителните служители, в районите на учебните заведения ще има и представители на "Пътна полиция". 

Със специализирани акции полицията ще продължи и с проверките за разпространение на наркотици сред учениците. Органите на реда ще следят още дали в заведенията около училищата се продават алкохол и цигари на непълнолетни лица. 

Проверки ще се правят и на всички питейни заведения за това дали се допускат деца в тях. При нарушения се предвиждат сериозни глоби. 

За да бъдат децата в максимална безопасност, полицията предприе акция за проверка на околоучилищните зони и тези около детските градини на територията на областта.  В центъра на проверките бяха неизправности, свързани с  пътна маркировка, пътни знаци, тръбно-решетъчни парапети, пешеходни пътеки и изкуствени неравности за ограничаване на скоростта. 
В резултат на акцията са изготвени и изпратени до стопаните на пътя 164 сигнални писма, относно пътна сигнализация и маркировка, а конкретните предложения за подобряване на безопасността са 105 броя. 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?