Следвайте ни

Островът се готви за зимата

viber icon

В пазарджишкия парк "Остров Свобода" подготовката за зимния сезон вече е към края си.  В последните дни работниците по озеленяването подрязаха храстите около розариума и прибраха системата за капково напояване.  В основата си розовите храсти вече са засипани с пръст, което гарантира тяхното презимуване дори при много ниски температури. Повечето заведения на Острова вече затвориха за цялата зима, както правят всяка година. Все пак две от заведенията продължават да работят за радост на посетителите. Сухите фонтани обаче вече са спрени, а другите фонтани в парка са източени. В близките дни ще започне източването и на голямото езеро. 

Колкото и парадоксално да звучи, заедно със зазимяването продължават и обичайните грижи за зеленината и цветята по алеите. В петък усилено се косяха тревните площи около кривите огледала. По входната алея, както и по алеята към паметника на Алеко Константинов съвсем няскоро бяха засадени нови теменужки, които засега геройски устояват на ниските сутрешни температури.

Като най-нова атракция люлката на Салвадор Дали продължава да привлича малки и големи. Същото се отнася и за зоокъта, където има нови попълнения при козлетата и сърните, а тигърчето Хебър вече е почти толкова голямо, колкото своята майка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?