49

Оставиха си ръцете: Пишман майстори прибрали над 1 милион за санирания блок с паднал таван

Консорциум „Строй ремонт”, регистриран в Пловдив на ул. „Марин Дринов”, е санирал жилищния блок на ул. „Ген. Колев” в квартал „Христо Смирненски”,  в който вчера се е срутила топлоизолацията на тавана. За късмет при инцидента нямало хора.

Договорът за санирането е подписан  от бившия ресорен зам.-кмет инж. Димитър Кацарски на 29 юни 2017 г. на стойност 1 036 106 лева без ДДС.  Обществената поръчка е възложена на инженеринг – проектиране и изпълнение, а строителните работи бяха завършени през пролетта на 2019 г. Санирането е извършено през есента и в зимните месеци, след като беше съгласуван проектът. 

В консорциума участват две фирми – „Булстрой и Ко” ООД, регистрирана също на ул. „Марин Дринов” и представлявана от Рангел Пиринчев, и „Пътремонт” ООД с адрес в „Тракия”и с представител по време на сключването на договора Любомир Петков Стойчев. 

Хората от блока разказват, че за санирането бяха наети предимно работници от малцинството, без необходим опит.

От община Пловдив увериха, че ще направят проверка на място, както и на договора. Топлоизолацията падна точно след четири години от възлагането на обществената поръчка и ако гаранционният срок е пет години, изпълнителите ще бъдат задължени да отстранят дефектите.  

Санирането е финансирано по Националната програма напълно безплатно за собствениците на апартаментите. В Пловдив по тази програма бяха обновени 53 жилищни блока. Още пет се санират в момента, но със средствата по оперативна програма "Региони в растеж".

                                  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Боко

Боко

30.06.2022 | 17:54

Уж безплатноза живущите в блока, ама отпуснатите милиони за тези санирания-кражби ще ги връщаме всички ние

Отговори
4 0
Тази "безплатна програма" доказа клишето, че

Тази "безплатна програма" доказа клишето, че

30.06.2022 | 16:54

безплатен обяд няма! Общината ще направи проверка? На кого? Срещу бившия зам. кмет по строителството от времето на тотев (който е подписал документите с въпросния изпълнител на изолацията? И който вероятно я е приел!)? И къде можем да видим резултатите от проверката? А какъв е шансът НЯКОЙ да бъде осъден??? Ако в сградата живеят САМО възрастни хора, случаят да се счита за потулен!!! Ако има и по-млади хора, СЕГА е моментът да се подведе някой под отговорност. Защото от това, което се вижда на публикуваните снимки, е видно, че нещо не е спазено в технологията.

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?