Следвайте ни

Останаха незаети 164 места в детските заведения

viber icon

След проведеното на 27 август класиране за прием в детските заведения в Пловдив, останаха 164 незаети места в тях. За това информираха от общината.  Част от кандидатстващите за прием деца вече са записани в детски градини, но желаят преместване. Очаква се на следващите класирания да бъдат обявени повече свободни места и за желаещите да посещават детска ясла.

За класирането за прием в детските заведения в Пловдив на 27 август бяха обявени общо 677 свободни места, като 392 от тях за децата в яслена възраст, 125 – за първа възрастова група, 52 – за втора възрастова група , 60 – за трета подготвителна група и 48 места за четвърта подготвителна група. Общият брой на кандидатстващите е 1116 – 749 деца за детските ясли, 178 за първа възрастова група, 86 за втора възрастова група, 70 за трета подготвителна група и 33 за четвърта подготвителна група. Класирани бяха общо 513 от кандидатстващите – 387 деца за детските ясли, 46 за първа възрастова група, 31 за втора възрастова група, 28 за трета подготвителна група и 21 за четвърта подготвителна група.

За всички класирани деца следва записване при директорите в определения от Графика на дейностите срок – 08.09.2020 година.

Постъпването на родените през 2014 и 2015 г. деца през учебната 2020/2021 г. в подготвителни групи е задължително, съгласно нормативните разпоредби. Освен групи в детските градини, родителите могат да изберат и подготвителни групи в общинските училища на града. Там функционират както полудневни, така и целодневни групи. Информация за училищата, които ще разкрият подготвителни групи за 5- и 6-годишни деца през учебната 2020/2021 г., при събиране на необходимия минимален брой желаещи, може да бъде намерена на сайта на общината www.plovdiv.bg в раздел „Образование“. Записването в тези групи е на място в училищата и не е обвързано със системата за прием в детските заведения.

Следващото класиране е на 17 септември 2020 г. При подаване на заявления за него, родителите е добре да се запознаят с обявените свободни места, които ще бъдат публикувани в срок до 9 септември включително.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?